Τετάρτη 18 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Παρέμβαση με αφορμή την ανάγκη για νοσηλεία ασθενούς στο εξωτερικό

Ενα ακόμη σοβαρό περιστατικό υγείας, μια νεαρή κοπέλα στη Ζάκυνθο που χρήζει επείγουσας νοσηλείας - θεραπείας για πρόβλημα που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα, οπότε και πρέπει να μεταφερθεί στο εξωτερικό, έρχεται να στηρίξει το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου με ομόφωνη απόφασή του, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την πολιτική που αφήνει ξεκρέμαστους ανθρώπους με τέτοια σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το Εργατικό Κέντρο θα καταθέσει συμβολικά ένα ποσό και καλεί τα σωματεία μέλη του και το λαό του νησιού να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους όποιο ποσό μπορούν στον εξής λογαριασμό: 345/005158-60 Εθνική Τράπεζα. ΙΒΑΝ GR8301103450000034500515860. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: ΜΑΡΟΥΔΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ & ΜΑΡΟΥΔΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.

Με αφορμή και το παραπάνω περιστατικό, το ΕΚΖ αναδεικνύει για πολλοστή φορά δύο σοβαρά ζητήματα:

-- Τις άθλιες υποδομές, την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και την αδυναμία αντιμετώπισης σε πολύ μεγάλο βαθμό τέτοιων σοβαρών ή παρόμοιων περιστατικών, με ευθύνη διαχρονικά των κυβερνήσεων. «Η Υγεία έχει καταντήσει εμπόρευμα και η μέριμνα του κράτους εξαντλείται στη μείωση των κονδυλίων αντί στην ενίσχυση του ευαίσθητου αυτού τομέα». Τέτοια περιστατικά «δυστυχώς πρέπει να αντιμετωπίζονται σε άλλη χώρα με το χέρι βαθιά στην τσέπη και αν μπορεί να ανταπεξέλθει η κάθε οικογένεια. Η βοήθεια έρχεται από τον απλό κόσμο, από όλους εμάς που με ευαισθησία σκύβουμε πάνω σε κάθε τέτοιο περιστατικό και ο καθένας από το λίγο που μπορεί, προσφέρει. Και αν δεν φτάσουν τα λεφτά που απαιτούνται;», επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο.

-- Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με τη γνωστοποίηση 5 αντίστοιχων σοβαρών περιστατικών στο νησί. «Αραγε πόσα ακόμη δεν γνωρίζουμε; Πόσες οικογένειες έχουν βρεθεί σε παρόμοια θέση και με πόση δυσκολία κατάφεραν, αν κατάφεραν να φύγουν σε άλλη χώρα για να νοσηλευτούν; (...) Το κράτος και το αρμόδιο υπουργείο, όπως και σε όλες τις περιπτώσεις, απόντες. Ποια η μέριμνα για την επίλυση τέτοιας σοβαρότητας περιστατικών; Ακόμη και αν δεν υπάρχουν σε πανελλαδικό επίπεδο οι προϋποθέσεις για θεραπεία, τι μέτρα έχει πάρει» για «τις οικογένειες που αναγκάζονται να ξενιτευτούν για να βρουν το πολυπόθητο, την υγεία τους;», υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο και απαιτεί: Να καλύπτονται πλήρως τα έξοδα μεταφοράς και χειρουργείων από το αρμόδιο υπουργείο όλων αυτών των αποδεδειγμένα σοβαρών περιπτώσεων, που δεν υπάρχει η δυνατότητα θεραπείας τους στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ