Τρίτη 24 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Εδώ και 4 μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι επικουρικοί

Παράσταση διαμαρτυρίας στον αρμόδιο επίτροπο

Παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας και του Κέντρου Υγείας Εύβοιας πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες, με πρωτοβουλία της ΕΣΑΚ - ΔΕ Νοσοκομείου Χαλκίδας, μαζί με εκπροσώπους από εργατικά σωματεία της περιοχής, στον αρμόδιο επίτροπο για τη θεώρηση των ενταλμάτων πληρωμής των επικουρικών γιατρών, που βρίσκονται εδώ και 4 μήνες απλήρωτοι.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ - ΔΕ, «για ακόμα μία φορά αποδείχθηκε η κοροϊδία της κυβέρνησης και της διοίκησης του νοσοκομείου προς τους εργαζόμενους που είναι εδώ και τέσσερις μήνες απλήρωτοι και ταυτόχρονα καλούνται να προσφέρουν ανελλιπώς την υπηρεσία τους στις συνθήκες εντατικοποίησης, ελλιπούς προσωπικού και μέσων».

Κι όλα αυτά καλύπτοντας χιλιάδες κόσμου στην περιοχή, βιομηχανική ζώνη, την Εθνική οδό, τη δομή των προσφύγων κ.α. και όταν μόλις πριν λίγες μέρες ο υπουργός Υγείας, Ανδ. Ξανθός, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο νοσοκομείο, επανέλαβε τη γνωστή κυβερνητική προπαγάνδα περί «αναβάθμισης του δημόσιου συστήματος Υγείας»...

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά η αθλιότητα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων

«Η κυβέρνηση, αντί να στελεχώσει το νοσοκομείο με πλήρες, μόνιμο προσωπικό, στέλνει ελάχιστους επικουρικούς γιατρούς, με "ημερομηνία λήξης". Αφού οι συμβάσεις τους ανανεώθηκαν για λίγους μήνες, παραμένουν απλήρωτοι παρότι τα σχετικά κονδύλια υπάρχουν. Ετσι, παρά τις Υπουργικές Αποφάσεις του Μάρτη και του Ιούνη, που αναφέρουν ότι "η πληρωμή των εργαζομένων θα εξακολουθεί να καλύπτεται μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων", η πληρωμή των εργαζομένων κολλάει στον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που κρίνει αντισυνταγματικό το δικαίωμα στη δουλειά και μη νόμιμη την πληρωμή τους και έχει παραπέμψει το ζήτημα στο κλιμάκιο Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Βέβαια, το ζήτημα της πληρωμής των δεδουλευμένων θα μπορούσε να λυθεί με παρέμβαση της διοίκησης του νοσοκομείου από τα αποθεματικά του. Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά η αθλιότητα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Κυβέρνηση - διοίκηση - επίτροπος κάνουν μπαλάκι τους εργαζόμενους», καταγγέλλει η ΕΣΑΚ - ΔΕ.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική, οι υγειονομικοί και τα σωματεία που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, διεκδικούν:

  • Εδώ και τώρα να δοθεί λύση για την πληρωμή των δεδουλευμένων των επικουρικών γιατρών.
  • Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, εργολαβικοί).
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αναμόρφωση του Οργανισμού ώστε να αντιστοιχεί στις πραγματικές ανάγκες.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Να μην περικοπεί το ανθυγιεινό επίδομα. Να επεκταθεί και να ενταχθούν στα ΒΑΕ όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Αμεση λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους.
  • Αμεση παράδοση του νέου νοσοκομείου με πλήρη κάλυψη σε μόνιμο προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό και αναλώσιμα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ