Τρίτη 24 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΤΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για το «Μαμάτσειο» Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης

Παρέμβαση στο «Μαμάτσειο» Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης πραγματοποίησε χτες η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ, αναδεικνύοντας την όξυνση των προβλημάτων του νοσοκομείου από τις ελλείψεις πόρων και προσωπικού. Η παρέμβαση εντάσσεται στις πολύμορφες δράσεις που έχει προγραμματίσει η Κομματική Οργάνωση για την Υγεία - Πρόνοια.

Ιδιαίτερα οξυμένο στο νοσοκομείο είναι το πρόβλημα στη λειτουργία της Παθολογικής κλινικής. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ από τη μεριά της πρόβαλε την ανάγκη ουσιαστικής κάλυψης των αναγκών και όχι με αποσπασματικές λύσεις. Με βάση αυτές τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού του νομού, η αντιπροσωπεία έθεσε ένα συνολικό πλαίσιο αιτημάτων, με τον αναπληρωτή διοικητή να μη δεσμεύεται σε κανένα εξ αυτών.

Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο θέμα το ΚΚΕ κατέθεσε πριν λίγες μέρες Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας, Ανδ. Ξανθό, ζητώντας μεταξύ άλλων να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής στο ΓΝ Κοζάνης, να καλυφθούν άμεσα τα κενά του νοσοκομείου σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης εργαζομένων, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του και να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών. Να εξασφαλιστεί γενναία χρηματοδότηση, για τη συνέχιση της λειτουργίας και αναβάθμισης των κλινικών και των μονάδων του νοσοκομείου, καθώς και για την κάλυψη των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή.

  • Συνεχίζοντας τη δράση της με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, η ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ διοργανώνει δύο εκδηλώσεις - συζητήσεις με θέμα: «Οι εξελίξεις στο χώρο της Υγείας, οι δομές Υγείας - Πρόνοιας στο νομό και οι προτάσεις του ΚΚΕ».Σήμερα Τρίτη, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Πτολεμαΐδας, θα μιλήσει ο Αντώνης Τσάκωνας, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Αύριο, Τετάρτη, στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, θα μιλήσει η Χρυσούλα Λαμπαδά, παιδίατρος, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Κοζάνης του ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ