Τετάρτη 25 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Εμπρακτη στήριξη από τους κομμουνιστές δημάρχους

Τη βαθιά θλίψη τους στις οικογένειες των νεκρών εκφράζουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα πρωτοβουλίες για τη στήριξη των τραυματιών και πυροπαθών.

Ο δήμαρχος Πάτρας, Κ. Πελετίδης, ανέφερε ότι «ήδη, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας, θα προχωρήσουμε σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης ως ελάχιστη έκφραση αλληλεγγύης στους πυροπαθείς». Παράλληλα, στη δήλωσή του αναδεικνύει «τις διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες για την έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας, την ανεπάρκεια των υποδομών δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, καθώς και τις ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό (...) Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στους δήμους πλέον έχουν μεταφερθεί αρμοδιότητες πυρασφάλειας και πυρόσβεσης (...) Η μεταφορά αυτών των αρμοδιοτήτων στην Πολιτική Προστασία δεν συνοδεύτηκε με τη μεταφορά αντίστοιχων πόρων και προσωπικού (...) Είναι επιτακτική η ανάγκη της απαιτούμενης χρηματοδότησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και των δήμων, καθώς και προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την προστασία των δασών μας, του περιβάλλοντος, της περιουσίας του λαού και της ανθρώπινης ζωής».

Ο δήμος Πετρούπολης και ο δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος καλούν τους Πετρουπολιώτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Επίσης, καλεί τους μαζικούς φορείς και τους συλλόγους της πόλης να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να προχωρήσουν σε άμεση ενημέρωση των μελών τους. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει στο δημοτικό κτίριο, στην οδό 25ης Μαρτίου 164 (δίπλα στο θερινό κινηματογράφο) από την Τρίτη 24 Ιούλη μέχρι και την Παρασκευή 27 Ιούλη και ώρες 08.00 - 15.00 και 18.00 - 21.00.

Η δημοτική αρχή Καισαριανής τονίζει ότι τώρα χρειάζεται ο λαός της Καισαριανής να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του. Ο δήμος συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους, μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου. Τα είδη θα συγκεντρώνονται στο δημαρχείο Καισαριανής από την Κοινωνική Υπηρεσία (1ος όροφος) καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου καλεί τους Χαϊδαριώτες να συνδράμουν μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου. Τα είδη θα συγκεντρώνονται στο δημαρχείο του Χαϊδαρίου από την Κοινωνική Υπηρεσία καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Είδη που χρειάζονται: Εμφιαλωμένο νερό. Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα μακράς διαρκείας, μακαρόνια κ.λπ.). Φάρμακα (γάζες, επίδεσμοι, «Βetadine», οξυζενέ, παυσίπονα). Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντιλα κ.λπ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ