Τετάρτη 25 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγάλες οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Περιοδεία πραγματοποίησε στο χώρο ο Ν. Μωραΐτης

Πολύωρη περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου πραγματοποίησε στις 19/7 ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης. Στο πλαίσιο της περιοδείας έγινε συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου (ΣΕΝΑ), την Ενωση των Νοσοκομειακών Γιατρών, αλλά και τους επικουρικούς υγειονομικούς που κινδυνεύουν με οριστική απόλυση από το Νοσοκομείο.

Στις συναντήσεις αυτές, αλλά και στην εξόρμηση - περιοδεία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), την Παθολογική, Καρδιολογική, Χειρουργική κλινική και το Ακτινολογικό, οι ίδιοι εργαζόμενοι περιέγραψαν με στοιχεία και με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τις τεράστιες και επικίνδυνες ελλείψεις του ΓΝΑ σε όλα τα τμήματα. Ανέδειξαν τα αποτελέσματα της κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και σε αυτόν τον τομέα, στα χνάρια των προκατόχων της. Στο Νοσοκομείο Αγρινίου διαμορφώνεται μια όλο και πιο εκρηκτική κατάσταση, με τεράστιες ελλείψεις, τραγική υποστελέχωση, κλινικές και τμήματα «στον αέρα», γενίκευση της «ευελιξίας» και ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Και όλα αυτά κόντρα στους προκλητικούς κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί «σταθεροποίησης και σταδιακής αναβάθμισης του δημόσιου συστήματος Υγείας». Η ίδια η πραγματικότητα, που βιώνουν υγειονομικοί και ασθενείς, τους διαψεύδει.

Στη συνάντηση με τους επικουρικούς υγειονομικούς αναφέρθηκε έντονα το πρόβλημα της υποστελέχωσης, που τους επόμενους μήνες θα ενταθεί λόγω των επικείμενων απολύσεων συμβασιούχων εργαζομένων, ανάμεσά τους και επικουρικών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, σύντομη συνάντηση έγινε με τον διοικητή του Νοσοκομείου, στον οποίο τονίστηκε ότι η εμπορευματοποίηση της Υγείας και σε αυτό το πλαίσιο, η πολιτική του «εξορθολογισμού» με το συνεχές πετσόκομμα κονδυλίων διαμορφώνει μια πολύ άσχημη κατάσταση για υγειονομικούς και ασθενείς.

Το κλιμάκιο του Κόμματος κάλεσε σε ένταση της κοινής πάλης των υγειονομικών μαζί με όλο το λαό, για ένα σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, που θα δίνει έμφαση στην Πρόληψη και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ