Πέμπτη 26 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επαφές με τους επιχειρηματίες για το επόμενο διάστημα

ΑΓΚΥΡΑ.--

Συνάντηση με εγχώριους μεγαλοεπιχειρηματίες είχε προχτές ο νέος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις για τις προτεραιότητες στην οικονομική πολιτική της νέας κυβέρνησης (που προέκυψε μετά τις πρόωρες εκλογές της 24ης Ιούνη, όπου το ισλαμοσυντηρητικό ΑΚΡ επικράτησε μετά από συνεργασία με το εθνικιστικό ΜΗΡ).

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο Αλμπαϊράκ επισήμανε ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η «εξυγίανση» των δημοσίων δαπανών και σε αυτήν την κατεύθυνση θα διαμορφωθεί σύντομα ένα μεσοπρόθεσμο Οικονομικό Πρόγραμμα. Επίσης, υποσχέθηκε ότι θα δυναμώσουν οι προσπάθειες για τη μείωση του πληθωρισμού. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι επικεφαλής μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, όπως ο Χιουσνιού Ουζιεγκίν του «Fiba» (χρηματοπιστωτικός τομέας), ο Μουράτ Ουλκέρ του «Yildiz» (τρόφιμα), ο Χαμντί Ακίν του «Akfen» (κατασκευές), ο Φερίτ Σαχένκ του «Dogus» (τουρισμός), ο Αχμέτ Ναζίφ Ζορλού του «Zorlu» (που δραστηριοποιείται από τον τομέα του ιματισμού μέχρι τις νέες τεχνολογίες και την Ενέργεια). Ακόμα πήραν μέρος στελέχη επιχειρηματικών οργανώσεων όπως των TUSIAD, TOBB, TIM κ.ά.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, χτες έγινε γνωστό ότι η απόφαση προφυλάκισης του Αμερικανού πάστορα Αντριου Μπράνσον μετατράπηκε τελικά σε κατ' οίκον περιορισμό. Ο Μπράνσον είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στο δικαστήριο αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για τρομοκρατία και κατασκοπεία. Πριν από μια βδομάδα το δικαστήριο είχε απορρίψει το σχετικό αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης. Σύμφωνα με το πρακτορείο «Αναντολού» το δικαστήριο επανεξέτασε τα στοιχεία της υπόθεσης και για τη νέα απόφαση επικαλέστηκε την κατάσταση υγείας του Μπράνσον.

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση του Μπράνσον είχε αναζωπυρώσει τις «τριβές» ΗΠΑ - Τουρκίας. Παρέμβαση για την απελευθέρωσή του είχε κάνει πρόσφατα και ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ την περιπέτειά του επικαλέστηκαν πολλές φορές και διάφοροι Αμερικανοί αξιωματούχοι για να ζητήσουν «πάγωμα» της παράδοσης των «F-35» που η Τουρκία είχε παραγγείλει στη «Lokheed Martin».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ