Παρασκευή 27 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Κομμουνιστικά, Εργατικά Κόμματα και Οργανώσεις εκφράζουν την αλληλεγγύη τους

Την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό συνεχίζουν να εκφράζουν, μέσω μηνυμάτων που φτάνουν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, Κομμουνιστικά, Εργατικά Κόμματα και οργανώσεις από όλο τον κόσμο.

Το Παραγουανικό ΚΚ σημειώνει στο μήνυμά του: «Συμπαραστεκόμαστε στον ελληνικό λαό και σας στέλνουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη μπροστά στο κύμα πυρκαγιών που από την περασμένη Δευτέρα καταστρέφουν την Αττική και τις περιοχές γύρω από την Αθήνα, που έχουν ήδη ως αποτέλεσμα περισσότερα από 70 θύματα και πάνω από 190 τραυματίες. Αναγνωρίζουμε και εκτιμάμε βαθιά την προσπάθεια του αδελφού μας ΚΚΕ και της εργατικής τάξης που μαζί με το λαό ήταν και είναι παρόντες στις εργασίες διάσωσης στις δασικές περιοχές, στη συγκέντρωση τροφίμων, ρουχισμού και ό,τι άλλο μπορεί να συνεισφέρει η κομματική οργάνωση. Εχει μεγάλη σημασία να υπογραμμίσουμε ότι το ΚΚΕ είχε ήδη καταγγείλει το μήνα Μάη τις ανεπάρκειες των δομών και των μέτρων αντιπυρικής προστασίας».

Το Μέτωπο Λαϊκής Απελευθέρωσης Σρι Λάνκα αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:

«Το κόμμα μας σας διαβεβαιώνει σε αυτές τις δύσκολες ώρες ότι εμείς και όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι της χώρας μας είμαστε μαζί σας, με τους Ελληνες εργαζόμενους. Ελπίζουμε, όπως απαίτησε το ΚΚΕ, η κυβέρνηση να κινητοποιήσει όλες τις απαραίτητες δυνάμεις για τη στήριξη των πληγέντων. Επίσης εκτιμάμε βαθιά το ΚΚΕ για την άμεση παρέμβασή του στην οργάνωση της βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη, την οργάνωση των διεκδικήσεων των πληγέντων».

Τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους εξέφρασαν επίσης το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας, το Πορτογαλικό ΚΚ και το Κόμμα Εργατών Βελγίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ