Παρασκευή 27 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μετά την «κλιματική αλλαγή» ψάχνει άλλοθι και στην «αυθαίρετη δόμηση»

Προκλητικός ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος το μόνο που δεν είπε ξεκάθαρα είναι ότι φταίνε οι ίδιοι οι πληγέντες για το κακό που τους βρήκε

Με μια άκρως προκλητική τοποθέτηση πάνω στα αποκαΐδια της εγκληματικής πολιτικής και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος, επέρριψε τις ευθύνες για την καταστροφή στην Ανατολική Αττική στην «αυθαίρετη δόμηση» και χαρακτήρισε «έγκλημα» το χτίσιμο κατοικιών σε δασικές περιοχές.

Στήνοντας ένα ακόμα άλλοθι μετά τα περί «κλιματικής αλλαγής» και των «ακραίων καιρικών φαινομένων», ο υπουργός Αμυνας, χωρίς ίχνος ντροπής, με το δικό του τρόπο, επέρριψε τις ευθύνες στους ίδιους τους πληγέντες που έχτισαν στην περιοχή αυθαίρετα. Αντίστοιχα επιχειρήματα η κυβέρνηση έλεγε και για την περίπτωση της Μάνδρας με τις πλημμύρες. Λες και δεν είναι και αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που με την πολιτική τους προκάλεσαν και διαιώνισαν το φαινόμενο. Λες και δεν είναι η πραγματική αιτία η ανυπαρξία έργων υποδομής για την προστασία από πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμούς.

Ο Π. Καμμένος επισκέφτηκε χτες, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου, Β. Μπουρνού, και τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Α. Στεφανή, για αυτοψία πάνω στην καταστροφή. Ηρθε εκεί αντιμέτωπος με κατοίκους που οργισμένοι απηύθυναν κατηγορίες ότι εγκαταλείφθηκαν από τις αρχές και ότι δεν υπήρχε ή δεν λειτούργησε κανένα σχέδιο πυροπροστασίας, απεγκλωβισμού και διάσωσης. Αργότερα μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο του ΒBC, ερωτηθείς ο υπουργός αν έπρεπε να υπάρχει καλύτερο σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης, απάντησε: «Οχι. Οι Ενοπλες Δυνάμεις, η Αστυνομία και οι υπηρεσίες έδρασαν με σχέδιο την κατάλληλη στιγμή».

Ερωτηθείς, δε, για τις υπόνοιες περί καθυστέρησης στην ανταπόκριση του μηχανισμού στις πυρκαγιές, ο Π. Καμμένος απάντησε ότι δεν πρόκειται για τη δική του αρμοδιότητα και ότι «η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι υπό την ευθύνη άλλου υπουργείου».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «οι Ενοπλες Δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα από την πρώτη μέρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε το σχέδιο του ΝΑΤΟ. Δεν λειτουργούμε ανεξάρτητα από τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας», πρόσθεσε, για να εξηγήσει ίσως μια πιο αργοπορημένη εμφάνιση των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα λειτουργίας έπρεπε να ακολουθηθεί συγκεκριμένη διαδικασία κλήσης τους για συνδρομή, βάζοντας ουσιαστικά το θέμα ότι υπακούν και σε αυτό το ζήτημα τα προτάγματα και πρότυπα λειτουργίας του ΝΑΤΟ, που όπως αποδεικνύεται και σε αυτήν την περίπτωση όχι μόνο δεν προστατεύουν, αντίθετα μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στο λαό.

Στη συνέχεια, απαντώντας στο ότι δεν υπήρχε δρόμος διαφυγής των εγκλωβισμένων και στο ότι δεν έγινε μια συντονισμένη επιχείρηση για να φύγουν, ο Π. Καμμένος είπε ότι «αυτό είναι ένα έγκλημα του παρελθόντος, γιατί στο Μάτι και σε αυτήν την ακτογραμμή της Αττικής, όλες αυτές οι κατοικίες, η πλειοψηφία έχουν οικοδομηθεί χωρίς άδεια. Εχουν κάνει κατάληψη της ακτής χωρίς να εφαρμόζουν τους νόμους». Και προκαλώντας τα θύματα για να «ξεπλυθεί» από τις διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες πρόσθεσε: «Μετά από μια τέτοια τραγωδία ήρθε η στιγμή να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο για αυτούς και τις οικογένειές τους να μην ακολουθούν τους νόμους και τους κανόνες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρυσωρυχείο (2020-09-19 00:00:00.0)
Συντονίζονται (2018-08-15 00:00:00.0)
Αυτό που έγινε ήταν ένα προαναγγελθέν έγκλημα! (2018-07-28 00:00:00.0)
Η ...«τακτοποίηση» και η λαϊκή στέγη (2013-05-10 00:00:00.0)
Εγκληματικές ευθύνες (2012-02-07 00:00:00.0)
Προτάσεις σωτηρίας για δάση και πλημμύρες (1996-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ