Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με κάλπικες προσδοκίες και διαχωριστικές γραμμές για τη χειραγώγηση του λαού

Αφορμή για νέα επεισόδια στην επιχείρηση εγκλωβισμού του λαού έδωσε το πρωθυπουργικό διάγγελμα

Eurokinissi

Αφορμή για νέα επεισόδια στην επιχείρηση εγκλωβισμού του λαού έδωσε το πρωθυπουργικό διάγγελμα
Τροφή στην προσπάθεια κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης να στρατεύσουν το λαό στους στόχους του κεφαλαίου πίσω από κάλπικα διλήμματα και πλαστές διαχωριστικές γραμμές έδωσε το πρωθυπουργικό διάγγελμα από την Ιθάκη, την Τρίτη, που πυροδότησε κραυγές περί «διχασμού», την ώρα που η ενότητά τους στα κρίσιμα για το κεφάλαιο βγάζει μάτι και αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία ξεδιπλώνονται διάφορα σενάρια για τα σχήματα που θα αναλάβουν την αστική διαχείριση της «επόμενης μέρας».

Η κυβέρνηση, όπως διαφάνηκε και απ' τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στην Ιθάκη, θα πορευτεί το επόμενο διάστημα και έως τη ΔΕΘ καλλιεργώντας κλίμα κάλπικων προσδοκιών στο λαό για «καλύτερες μέρες όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες», ενώ κραδαίνει και τη ρομφαία της «κάθαρσης», πεδίο βολικό για αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση αλλά και για τη συσκότιση των πραγματικών αιτιών της κρίσης και των μνημονίων.

Στο πλαίσιο αυτό η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, επανέλαβε χτες («Real FM») τον ισχυρισμό ότι «η δανειακή συνθήκη και τα μνημόνια όπως τα γνωρίσαμε έχουν λάβει τέλος και αυτό είναι γεγονός, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει στην αξιωματική αντιπολίτευση». Καλλιεργώντας τις γνωστές ψεύτικες προσδοκίες στους συνταξιούχους είπε πως «θεωρώ ότι έχει διαμορφωθεί η πολιτική στήριξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να αποφύγουμε τις περαιτέρω επιβαρύνσεις των συνταξιούχων», ενώ απογειώνοντας την πρόκληση ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως κάνει «ό,τι περνά από το χέρι της για την υποστήριξη των συνταξιούχων»! Υποσχέθηκε ακόμα «φοροελαφρύνσεις, εισφοροελαφρύνσεις και κοινωνικές παροχές» απ' το υπερπλεόνασμα, προϊόν αφαίμαξης του λαού, και μίλησε γενικά και αόριστα για «αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων».

Απ' την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, αξίωσε (ρ/σ «Κόκκινο») τη «συμμετοχή της κοινωνίας στο σχεδιασμό της επόμενης μέρας», ομολογώντας τον πάγιο και διαρκή στόχο για χειραγώγηση του λαού στα προτάγματα του κεφαλαίου, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ με το επιχείρημα ότι «τώρα μπορεί να μιλούν για εθνική ενότητα στα λόγια, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά την περίοδο της κρίσης αλλά και σήμερα ποια ιδιοτελή πολιτική υποστηρίζουν, ποια συμφέροντα μιας ολιγαρχικής ελίτ που θέλει με κάθε τρόπο να επανέλθει στην εξουσία».

Αναγνωρίζοντας ως ανάγκη για το αστικό πολιτικό σύστημα και την αστική τάξη τη λαϊκή χειραγώγηση και «δείχνοντας» προς τις υπόλοιπες δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, η Ρ. Σβίγκου συνέστησε «να συζητήσουν» για την «εκπόνηση ενός σχεδίου το οποίο πραγματικά ενώνει όλο τον ελληνικό λαό», παρουσιάζοντας ως τέτοιο το κυβερνητικό σχέδιο ανάκαμψης του κεφαλαίου.

Στα σενάρια περί αντικατάστασής του επιχείρησε να απαντήσει ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, ισχυριζόμενος («Real Fm») ότι «δεν ισχύει τίποτε από όλα αυτά που αναφέρονται ως δημοσιογραφικές εκτιμήσεις». Παρ' όλα αυτά οι φήμες οργιάζουν ότι επίκειται αντικατάστασή του από στέλεχος ικανότερο να υπηρετήσει αυτό που και ο ίδιος υπέδειξε ως το μεγάλο στόχο του κόμματος, «τη διαμόρφωση μιας μεγάλης κοινωνικής συσπείρωσης που δεν θα επιτρέψει την παλινόρθωση του πολιτικού και οικονομικού συστήματος της διαπλοκής και της διαφθοράς που ευθύνεται για την κατάσταση που έφτασε η χώρα», καλώντας ξανά την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ «να αποφασίσει αν θα στηρίξει πολιτικές προς όφελος της κοινωνίας ή επιθυμεί επιστροφή στις πολιτικές που μας χρεοκόπησαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ