Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Κανένας μόνος του, παλεύουμε όλοι μαζί!

Ανακοίνωση με αφορμή τις συναντήσεις σε Βουλή και Περιφέρεια Αττικής

Στις παρεμβάσεις της στη Βουλή και στην Περιφέρεια Αττικής, την περασμένη Δευτέρα, και στο περιεχόμενό τους αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Πυρόπληκτων Κατοίκων Ραφήνας - Μαραθώνα.

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, και με εκπροσώπους από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες (ΚΟ) του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Το υπόμνημα των αιτημάτων παρέλαβαν ο διευθυντής της ΚΟ της ΝΔ καθώς και εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ. Αλλη αντιπροσωπεία της συναντήθηκε με την περιφερειάρχη, Ρ. Δούρου.

Παρά το γεγονός ότι είχε σταλεί από την Επιτροπή αίτημα συνάντησης και στις ΚΟ των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού και της Ενωσης Κεντρώων, η αντιπροσωπεία τελικώς δεν έγινε δεκτή από αυτές.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας τόνισαν την ανάγκη για άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής και τα στελέχη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ περιορίστηκαν στο να αναφερθούν στα ελάχιστα μέτρα ανακούφισης που με πολύ αργούς ρυθμούς παίρνει η κυβέρνηση και σε γενικές υποσχέσεις. Οι εκπρόσωποι της ΚΟ του ΚΚΕ δήλωσαν τη συμφωνία τους στο πλαίσιο αιτημάτων που τους κατατέθηκε, ενώ εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους σε όποιες μελλοντικές διεκδικήσεις της Επιτροπής και ενημέρωσαν ότι το ΚΚΕ ήδη έχει καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα.

Η Ρ. Δούρου περιορίστηκε σε γενικόλογες υποσχέσεις, όσον αφορά στα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών. Στο επιχείρημα των εκπροσώπων της Περιφέρειας ότι κάποια από τα αιτήματα δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της, η αντιπροσωπεία ανέφερε ότι η Τοπική Διοίκηση θα πρέπει να παρέμβει και προς το κεντρικό κράτος στηρίζοντας τα αιτήματα της Επιτροπής, για όσα ζητήματα θεωρεί ότι δεν είναι αρμόδια.

Το επόμενο διάστημα, η Επιτροπή Πυρόπληκτων Κατοίκων Ραφήνας - Μαραθώνα, «συνεχίζοντας τη διεκδικητική της δράση ανοιχτά στον κόσμο, ενόψει και του χειμώνα, θα ρίξει ιδιαίτερο βάρος σε ζητήματα που προκύπτουν με όσους φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις, τόσο στο θέμα της εξασφάλισης ανθρώπινων όρων διαβίωσης όσο και στο θέμα της επιδότησης ενοικίου. Ταυτόχρονα θα εξακολουθήσει να στέκεται αλληλέγγυα σε όλους τους κατοίκους μέσω και του Στεκιού Αλληλεγγύης και να διεκδικεί την άμεση υλοποίηση όλων των αιτημάτων της με κλιμάκωση της δράσης.

Καλούμε όλους, ανεξαρτήτως του μεγέθους της καταστροφής που έχουν υποστεί και της γεωγραφικής ενότητας που βρίσκονται, να πλαισιώσουν παραπέρα την Επιτροπή Πυρόπληκτων Κατοίκων Ραφήνας - Μαραθώνα.

Κανένας μόνος του! Παλεύουμε όλοι μαζί! Τώρα παίρνουμε τις ζωές μας πίσω!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ