Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα η αντιπολεμική συγκέντρωση

Πραγματοποιείται στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, από την «Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στον Πόλεμο»

Αντιπολεμική συγκέντρωση πραγματοποιείται σήμερα στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αγίας Σοφίας από την «Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στον Πόλεμο».

Σε ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι Γυναικών Θεσσαλονίκης - μέλη της ΟΓΕ, που κάνουν γνωστό ότι συμμετέχουν και στηρίζουν τη συγκέντρωση, καλούν όλες τις γυναίκες σε κοινό αγώνα για να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί, για την απεμπλοκή της χώρας, για να μη φύγει κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

«Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν παντού. Η ανθρωπότητα περνά κρίσιμες στιγμές. Η Ειρήνη για ακόμη μια φορά απειλείται. Πρέπει να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο τώρα. Είναι ώρα ευθύνης για όλους», αναφέρεται σε προκήρυξη των γυναικών μελών της ΟΓΕ.

Στο κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας Γυναικών Ενάντια στον Πόλεμο» τονίζεται:

«Οι Αμερικανοί και οι Νατοϊκοί "σύμμαχοί" τους χτυπούν το Αφγανιστάν, σκορπούν το θάνατο και απειλούν τους λαούς. Για μια ακόμη φορά τα πρώτα θύματα των "έξυπνων" όπλων τους είναι οι αθώοι, ο άμαχος πληθυσμός.

Κανένας δεν μπορεί να εφησυχάζει, είναι ώρα ευθύνης για όλους. Εμείς οι γυναίκες, οι ίδιες φορείς της ζωής, έχουμε χρέος να δράσουμε τώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ