Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Καταδίκασαν τον πόλεμο

Δυναμική αντιπολεμική απάντηση έδωσε ο λαός της Καισαριανής προχτές το απόγευμα, με τη μαζική του παρουσία στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν ο Δήμος Καισαριανής, η Επιτροπή Ειρήνης, το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών και άλλοι μαζικοί φορείς της πόλης. Οι κάτοικοι της πόλης διατράνωσαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή τους στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών που στρέφεται εναντίον της παγκόσμιας ειρήνης και ολόκληρης της ανθρωπότητας.

«Ο πόλεμος, που κήρυξαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και η πολύμορφη συμμαχία τους και με άλλες χώρες, δεν αφορά μόνο τον βάρβαρα σφαγιαζόμενο αυτή τη στιγμή λαό του Αφγανιστάν. Αφορά και τους λαούς όλου του κόσμου και προπαντός τα εργατικά τους κινήματα, αλλά και το πρόσφατο ξύπνημα όλων των λαών, με τις κινητοποιήσεις ενάντια στην παγκοσμιοποίηση της "νέας τάξης"». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Καισαριανής Βαγ. Σακκάτος.

Επίσης, στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε ο δήμαρχος Καισαριανής Γιώργος Κατημερτζής, ενώ κύριος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και επίτιμος πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης Ευάγγελος Μαχαίρας.

Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε αντιπολεμική συναυλία από την ορχήστρα εφήβων του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου Καισαριανής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ