Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΓΕ
Συλλυπητήριο για το θάνατο της Αλίκης Γιωτοπούλου - Μαραγκοπούλου

Απεβίωσε την Παρασκευή 31 Αυγούστου, σε ηλικία 101 χρόνων, και κηδεύτηκε το Σάββατο, με πολιτική κηδεία, η Αλίκη Γιωτοπούλου - Μαραγκοπούλου.

Η Αλίκη Γιωτοπούλου - Μαραγκοπούλου υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρύτανης, καθηγήτρια Εγκληματολογίας και σημαντική μορφή στον αγώνα για την ισότητα των γυναικών. Επί 80 χρόνια ήταν μέλος του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, ενώ διατέλεσε πρόεδρός του για δεκαετίες.

Ηταν μέλος της επιστημονικής επιτροπής που συνέταξε το νόμο 1329/1983, ορόσημο για τα δικαιώματα της γυναίκας στην Ελλάδα. Κόρη του νομικού Παναγιώτη Γιωτόπουλου, το 1976 εξελέγη τακτική καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Ανακριτικής στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών και διατέλεσε δύο φορές πρύτανης του ιδρύματος.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας εκφράζει τα συλλυπητήριά της για το θάνατο της Αλίκης Γιωτοπούλου - Μαραγκοπούλου, που υπήρξε σημαντική μορφή των γυναικείων αγώνων στη χώρα μας για την ισότητα γυναικών και ανδρών απέναντι στο νόμο και την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου. Υπηρέτησε το σκοπό αυτό ως πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου και ως πρόεδρος του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ