Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ιδιώτες για επικοινωνίες ασφαλείας

Δώδεκα εταιρίες κατέθεσαν τις απόψεις τους στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το πώς πρέπει να αναπτυχθεί το σύστημα TETRA, ένα ασύρματο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, ειδικό να καλύπτει τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες του στρατού και της αστυνομίας.

Οι εταιρίες αυτές είναι οι: «Ανκο» (κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού υλικού), «Epstar» (ανέπτυξε σύστημα TETRA στη Φινλανδία), «Panafon», «Intracom», «Qualcomm» (αμερικανική εταιρία παραγωγής κυρίως λογισμικού), «Chaosme», «Αθήνα 2004» (θα είναι χρήστης του συστήματος), Ράδιο Ταξί «Κόσμος 1300», «Nokia», «Lusent», «Inquam» και ο ΟΤΕ.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως για την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος κλειστών κυκλωμάτων έγχρωμης τηλεόρασης και ραδιοδικτύου TETRA στο πρόγραμμα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι κοινοπραξίες ΟΤΕ - INTRAKOM - MOTOROLA, INFOQUEST - EAADS Security & Information Networks, SIEMENS - MARKONI, η αμερικανική ETI. Το κόστος για την εφαρμογή του υπολογίζεται στα 50 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, τρεις εταιρίες, οι ΟΤΕ, «Panafon» και «Telestet», κατέθεσαν τις απόψεις τους στην ΕΕΤΤ στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης για την παροχή της λεγόμενης καθολικής υπηρεσίας, δηλαδή το ελάχιστο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που έχει οριστεί από το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών να παρέχεται στους καταναλωτές. Μέχρι τα τέλη του 2001, καθολική υπηρεσία υποχρεούται να παρέχει ο ΟΤΕ.

Κατά πληροφορίες, η ΕΕΤΤ φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο, όποια τηλεπικοινωνιακή επιχείρηση δε συμμετέχει στην καθολική υπηρεσία, να συνεισφέρει σε ταμείο που θα καλύπτει το κόστος εκείνων που την παρέχουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ