Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυξημένοι οι κίνδυνοι πλημμυρών από σήμερα

Σοβαρός αναμένεται να είναι ο κίνδυνος πλημμυρών από σήμερα και μέχρι το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα, εξαιτίας των άστατων καιρικών φαινομένων που προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και, φυσικά, της ανυπαρξίας ή της μη ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων, που έχει κατά καιρούς εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν και την Αττική και προφανώς γι' αυτό η ΕΥΔΑΠ, με χτεσινή της ανακοίνωση, προσπαθεί προκαταβολικά να «φυλάξει τα ρούχα της» και να ρίξει τις ευθύνες για ενδεχόμενες καταστροφές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους πολίτες!

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΥΔΑΠ υποστηρίζει ότι, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, «τόσο με ίδια μέσα, όσο και με έξι εργολαβίες, προχώρησε στο συστηματικό καθαρισμό και στη συντήρηση του υφισταμένου δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων (φρεατίων και αγωγών), καθώς και των ρεμάτων στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας», ενώ παράλληλα έχει ετοιμάσει μηχανισμό για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν πλημμυρικών φαινομένων.

Παράλληλα, ωστόσο, επισημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα από κάθε είδους απορρίμματα, που βρίσκονται συγκεντρωμένα στο οδόστρωμα ή στα πεζοδρόμια πολλών δήμων του Λεκανοπεδίου, τα οποία μπορούν να φράξουν τα φρεάτια υδροσυλλογής. Για το πρόβλημα αυτό - αναφέρει η ΕΥΔΑΠ - «αποκλειστικά αρμόδιοι και υπεύθυνοι είναι οι κατά τόπους Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ενώ προσθέτει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Δ. Ξένος, με επιστολή που τους απέστειλε τον προηγούμενο μήνα, τους ζητά τη συνεχή και συστηματική συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Επιπλέον, η ΕΥΔΑΠ υπενθυμίζει στους πολίτες ότι απαγορεύεται η σύνδεση του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων των κτιρίων τους (βεράντες, ταράτσες, ακάλυπτοι χώροι) με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και τους καλεί να αποσυνδέσουν τις παράνομες αυτές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι βροχές θα αρχίσουν από σήμερα το πρωί από τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, θα ενταθούν αργότερα και μέχρι το βράδυ θα έχουμε καταιγίδες, που την Παρασκευή θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ κατά τόπους θα είναι έντονες. Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά, στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, ενώ την Παρασκευή θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η πόλη των «χαμένων» ρεμάτων (2005-10-27 00:00:00.0)
Η βιτρίνα της Αθήνας με παράνομη αποχέτευση! (2001-07-25 00:00:00.0)
Αποσπασματικά έργα με ...αντιπλημμυρικό χαράτσι (1998-09-09 00:00:00.0)
Τρόμος για τα ρέματα (1997-07-24 00:00:00.0)
Ζητά τα αντιπλημμυρικά (1996-11-26 00:00:00.0)
Κίνδυνος πλημμύρας στην Πετρούπολη (1996-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ