Απεργία και ταξικές συγκεντρώσεις σ' όλη τη χώρα
Τρίτη 30 Απρίλη 2002

Ημέρα αγώνα και πάλης, προώθησης της ταξικής ενότητας της εργατικής τάξης με στόχο τη σύγκρουση με το μεγάλο κεφάλαιο, είναι η αυριανή Πρωτομαγιάτικη εργατική απεργία σε όλες τις πόλεις τις Ελλάδας. Συνδικάτα, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, είναι έτοιμοι να δηλώσουν το δικό τους μαζικό αγωνιστικό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Να αντισταθούν στη γενικευμένη επίθεση που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις τους στα δικαιώματά τους. Και ακόμα να δώσουν ισχυρό ράπισμα στην προσπάθεια τής κυβέρνησης να μετατρέψει την Πρωτομαγιά σε μέρα εκδρομής.

Στην Αθήνα η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, από όπου στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Στους ίδιους αγωνιστικούς ρυθμούς ζει και η συμπρωτεύουσα, όπου οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της συγκέντρωσης που θα γίνει στο Αγαλμα του Βενιζέλου στις 10 το πρωί. Το σύνθημα του ΠΑΜΕ: «Αγωνιστική απάντηση στους σφαγείς των λαών και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Εργατική αντεπίθεση, κόντρα στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό», γίνεται το σύνθημα των χιλιάδων εργαζομένων που αντιστέκονται στην επιχειρούμενη κατεδάφιση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, στη νέα επίθεση της κυβέρνησης στις εργασιακές σχέσεις, στην ολοένα εντεινόμενη διαδικασία εμπορευματοποίησης της Υγείας και της Παιδείας. Των εργαζομένων που απορρίπτουν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και μαζί τους τις λογικές της συναίνεσης και της ταξικής συνεργασίας. Ο δρόμος είναι ξεκάθαρα ένας: Αυτός της ταξικής σύγκρουσης.


Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Γ. Μαυρίκου, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, για τη σημασία του ενωτικού ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς. «Η ενότητα», τονίζει, «για εμάς έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο. Δεν είναι άχρωμη και άοσμη» και για αυτό «δεν μπορούμε να πάμε με αυτούς που υπέγραψαν σύμβαση με υποτιθέμενες αυξήσεις, που συμφωνούν με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, με όλους αυτούς που συμφωνούν στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων».

Μέχρι αύριο το πρωί, μέχρι και λίγο πριν την έναρξη των απεργιακών συγκεντρώσεων, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, συνδικαλιστικοί φορείς, Συντονιστικές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα σε πόλεις και εργοστάσια συνεχίζουν και θα συνεχίσουν τις περιοδείες. Στόχος, να φτάσει παντού το μήνυμα του ανυποχώρητου ταξικού αγώνα, να μπουν όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις των εργαζομένων στη μάχη της απεργίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χωρίς ανάπαυλα μέχρι την τελευταία ώρα (2006-04-28 00:00:00.0)
Αποφασιστικά στη μάχη της προετοιμασίας (2005-12-01 00:00:00.0)
Αποφασιστικά, εργάτη τον εργάτη (2005-04-20 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις σε όλους τους νομούς (2000-10-10 00:00:00.0)
Στην πλατεία Αριστοτέλους η συγκέντρωση (1998-04-25 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία των προετοιμασιών (1996-02-20 00:00:00.0)