Τετάρτη 20 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Αποφασιστικά, εργάτη τον εργάτη

Με περιοδείες και εξορμήσεις, η μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των Πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ μεταφέρεται μέρα με τη μέρα στους χώρους δουλιάς

«Η Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα για τους εργάτες όλου του κόσμου». Μ' αυτήν τη φράση καλημέρισαν χτες το πρωί τους εργάτες στο εργοτάξιο της «ΤΕΡΝΑ» στη λεωφόρο Καβάλας, τα μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων. Πριν ακόμα ξημερώσει, τα μέλη του Συνδικάτου βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων, για να μοιράσουν το κάλεσμα της Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης, να συζητήσουν με τους συναδέλφους τους, να μεταφέρουν το μήνυμα του ανυποχώρητου ταξικού αγώνα.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου κάλεσε τους εργαζόμενους να ενταχθούν στο Συνδικάτο και να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, να παλέψουν για την ικανοποίηση των πραγματικών και σύγχρονων αναγκών τους. Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές συζήτησαν και για τη νέα γενικευμένη επίθεση που δέχονται από την κυβέρνηση και την εργοδοσία τα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα. «Επίθεση που - όπως ανέφερε ο Β. Βακάλης - μετά την πρόσφατη Εαρινή Σύνοδο της ΕΕ έχει κλιμακωθεί».

Τονίζοντας το διεθνιστικό χαρακτήρα της εργατικής Πρωτομαγιάς ο Β. Βακάλης υπογράμμισε: «Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι πρέπει να βρεθούν πλάι πλάι σε αυτόν τον κοινό αγώνα» και κάλεσε τους οικοδόμους σε μαζική συμμετοχή στην κεντρική Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 Μάη, στις 10 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος.

Σήμερα, οι εξορμήσεις των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα συνεχίζονται μεταξύ άλλων στους εργαζόμενους των δήμων Λυκόβρυσης, Χαλκηδόνας, Δάφνης, Καλλιθέας, Καματερού, Παπάγου, Αιγάλεω, στο σταθμό μεταφοράς απορριμμάτων Σχιστού, στον ΕΣΔΚΝΑ και στα ΕΛΤΑ της Καισαριανής.

Πάρτε θέση στο μέτωπο της σύγκρουσης

Η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ να γίνει βήμα αποφασιστικής καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Αυτό το μήνυμα μεταφέρουν καθημερινά τα στελέχη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, μέσα από περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς. Μέσα από τις συζητήσεις με τους εργάτες, τους υπαλλήλους, τους άνεργους, Ελληνες και αλλοδαπούς, τους καλούν να πάρουν τη θέση τους στο μέτωπο της σύγκρουσης με την πολιτική εξυπηρέτησης του κεφαλαίου.

Αυτό το κάλεσμα μετέφεραν και χτες στους 60 εργαζόμενους που δουλεύουν στο εργοστάσιο της ΕΒΥΚ στην Αγχίαλο, όπου κατασκευάζονται θερμάστρες. Ο Σ. Ζαριανόπουλος ΓΓ του ΕΚΘ και ο Γ. Χολερίδης, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου, προέτρεψαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου και να δυναμώσουν το μέτωπο της ταξικής ενότητας της εργατικής τάξης. Με τον αποφασιστικό τους αγώνα να στραπατσάρουν τα νέα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις νέες ανατροπές που προωθούνται στις εργασιακές σχέσεις, στο Ασφαλιστικό, και καταδίκασαν τις προτάσεις - δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ που ετοιμάζεται μαζί με τους «συνοδοιπόρους» του στην υποταγή, να σύρει σε νέες υποχωρήσεις τους εργαζόμενους μέσα από καινούριους κοινωνικούς διαλόγους.

Παράλληλα, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές του κλάδου του Μετάλλου, που ολοκληρώνονται σήμερα, για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Συνδικάτο. Να στηρίξουν μαζικά το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας, να βάλουν πλάτη, για να ανατρέψουν τους αρνητικούς συσχετισμούς δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ