Τετάρτη 20 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Εργασιακή καταστρατήγηση μετά υπουργικών επαίνων

Επαίνους για την κυβέρνηση και αυτοϊκανοποίηση για την πολιτική του υπουργείου Υγείας, έδειξε χτες ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης για τη λειτουργία των ειδικών μονάδων του Θριάσιου νοσοκομείου (Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Μονάδα Εμφραγμάτων, Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων), όταν αυτή η λειτουργία σημαίνει βάρβαρη καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και τη χειροτέρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στους κατοίκους της περιοχής.

Ο Νικ. Κακλαμάνης, αναφερόμενος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Θριάσιο, είπε ότι σε σύσκεψη που έγινε στις 14.4.2005 στο δημαρχείο Ελευσίνας όλοι οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλοι - με εξαίρεση το σωματείο των εργαζομένων - έδωσαν συγχαρητήρια στο υπουργείο για τη λειτουργία των μονάδων. Ο υπουργός ανέφερε ότι η Μονάδα Εμφραγμάτων λειτουργεί, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού λειτουργεί με εσωτερικούς ασθενείς και ότι χτες μπήκε σε λειτουργία το Λάτσειο με οχτώ ασθενείς. Οπως παραδέχτηκε όμως, εννέα εργαζόμενοι στις μονάδες είναι συμβασιούχοι και οι υπόλοιποι προήλθαν «από εσωτερική μετακίνηση στις θέσεις των οποίων πήγαν οι συμβασιούχοι, οι οποίοι προσελήφθησαν».

Την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο - πέρα απ' την ειδυλλιακή εικόνα που επιχειρεί να δημιουργήσει το υπουργείο - περιγράφουν οι εργαζόμενοι με ανακοίνωση του σωματείου τους που απευθύνεται στους κατοίκους της περιοχής.

«Η κατάσταση χειροτερεύει, τονίζει το σωματείο. Τα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων υπολειτουργούν λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό και ιδιαίτερα σε γιατρούς βασικών ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα το βάρος να πέφτει κυρίως στο Θριάσιο... Η μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, τα ράντζα στους διαδρόμους, το στρίμωγμα των ασθενών στους θαλάμους των κλινικών είναι αποτελέσματα της πολιτικής αυτής», αναφέρει το σωματείο.

«Η κυβέρνηση και η διοίκηση - συνεχίζει το σωματείο - προχωρούν στη λειτουργία νέων τμημάτων χωρίς να έχουν καλύψει τα κενά των σημερινών τμημάτων, χωρίς να έχουν προσλάβει ούτε έναν καινούριο μόνιμο υπάλληλο, αλλά μόνο συμβασιούχους για οκτώ μήνες. Τι θα γίνει όμως σε οκτώ μήνες, που θα λήξουν οι συμβάσεις; Αξιοποιούν τις ελλείψεις προσωπικού για να προσλάβουν εργαζόμενους με συμβάσεις (8μηνίτες, αορίστου χρόνου, επικουρικούς κλπ.) αντί για μόνιμους. Στόχος τους είναι να καταργήσουν το δικαίωμα των εργαζομένων για μόνιμη σταθερή εργασία και να κρατούν συνεχώς ομήρους της πολιτικής τους συμβασιούχους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ