Τετάρτη 20 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Επικίνδυνος ο εργατοπατερισμός

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την κατάπτυστη πρόταση Πολυζωγόπουλου

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα για την κατάπτυστη πρόταση του προέδρου της ΓΣΕΕ, Χρ. Πολυζωγόπουλου, να πληρώσουν για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι το μάρμαρο για το Ασφαλιστικό.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου αναφέρει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σε μεθοδευμένη και καλά συντονισμένη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, στην κατεύθυνση της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, και σημειώνει: «Στην προαποφασισμένη θέση της κυβέρνησης συνέβαλε τα μάλα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ που ζήτησε να ανοίξει το Ασφαλιστικό».

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ καμιά σχέση δεν έχει με τους καημούς και τα όνειρα της εργατικής τάξης. Αυτή η πλειοψηφία έχει συνειδητά επιλέξει το ρόλο του Δούρειου Ιππου, είναι το μακρύ χέρι της πλουτοκρατίας μέσα στην εργατική τάξη. Ετοιμάζονται για νέο γύρο ξεπουλήματος των εργατικών κατακτήσεων».

«Ο εργατοπατερισμός πρέπει να ηττηθεί, είναι άκρως επικίνδυνος για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των ανέργων», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Αττικής με αφορμή την πρόταση Πολυζωγόπουλου, ενώ το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου-Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής υπογραμμίζει: «Είναι καιρός πια οι εργαζόμενοι του κλάδου και της χώρας να γυρίσουν την πλάτη σ' αυτούς που κάνουν, απροκάλυπτα πλέον, ό,τι περνάει από το χέρι τους για να υποτάξουν τους εργαζόμενους στη λογική των συμφερόντων των αφεντικών».

Τέλος, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Δημοκρατική Συνεργασία Εργαζομένων ΕΛΤΑ καταγγέλλει τις πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και αναφέρει: «Η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και ο πρόεδρος Χρ. Πολυζωγόπουλος συνειδητά βάζουν πλάτη στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής».

Στις ανακοινώσεις τους οι ταξικές δυνάμεις τονίζουν ότι μπροστά σε αυτόν τον ωμό εργοδοτικό συνδικαλισμό η μόνη απάντηση είναι η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ και η συμμετοχή μαζικά των εργαζομένων στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνει το Πανεργατικό Μέτωπο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίνει πάσα στην κυβέρνηση (2005-11-02 00:00:00.0)
Υπεκφυγές (2005-05-28 00:00:00.0)
Αρχαιρεσίες στις 20 - 22 του Φλεβάρη (2005-02-16 00:00:00.0)
Ικανοποίηση και από τον Πολυζωγόπουλο (2001-09-05 00:00:00.0)
Διάβημα στη ΓΣΕΕ (1997-05-29 00:00:00.0)
Διάβημα στη ΓΣΕΕ (1997-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ