Τετάρτη 20 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ»
Ηταν μόνο η αρχή

Καθολική η συμμετοχή των εργαζομένων στις χτεσινές 4ωρες στάσεις εργασίας

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση και την εργοδοσία ότι δε θα ανεχθούν άλλα παιχνίδια στις πλάτες τους, έστειλαν οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια (Β΄ και Γ΄ ) των «Κλωστηρίων Ναούσης» του Ομίλου «Κλωνατέξ» στη Νάουσα, με την καθολική συμμετοχή τους στη χτεσινή 4ωρη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σε όλες τις βάρδιες.

Η κινητοποίηση ήταν μόνο η αρχή. Μέσα από τις συγκεντρώσεις - συνελεύσεις που έγιναν την ώρα των στάσεων εργασίας στα εργοστάσια, οι εργαζόμενοι δήλωσαν την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας: καμιά αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, καμία περικοπή επιδομάτων, κανένα νέο «λουκέτο» σε εργοστάσιο της Νάουσας.

Οπως είπαν, η υπόθεση των κλωστηρίων της Νάουσας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στα εργοστάσια του Ομίλου, αφορά όλους τους πολίτες και όλους τους φορείς της πόλης και του νομού και τους καλούν να πάρουν τη θέση τους πλάι τους.

Σε σχετικό ψήφισμα που ενέκριναν και υπογράφεται από τις Διοικήσεις και των δύο σωματείων (Β΄ και Γ΄) δηλώνουν πως «ο όμιλος Λαναρά όπως και άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες χτίστηκαν μέσα από την εκμετάλλευση πολλών χρόνων των εργαζομένων. Ετσι έγιναν τα εργοστάσια 25 και στα Βαλκάνια άλλα 5». Και ξεκαθαρίζουν: «Δε δεχόμαστε τώρα, μετά από τόσα χρόνια ιδρώτα, να την πληρώσουμε εμείς». Αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους και να κλιμακώσουν τον αγώνα συντονισμένα με όλους τους εργαζόμενους της περιοχής όρισαν το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στον ταξικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 11 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ