Τετάρτη 20 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» ΒΟΥΛΑΣ
Κατηγορηματική αντίθεση στα σενάρια πώλησης

H απαίτηση των εργαζομένων του Ασκληπιείου Βούλας, αλλά και των μαζικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής, να συνεχίσει να λειτουργεί το νοσοκομείο στα πλαίσια ενός δωρεάν δημόσιου καθολικού συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, εκφράστηκε σε εκδήλωση που έγινε χτες στο νοσοκομείο.

Την ανησυχία των εργαζομένων και κατοίκων ξεσήκωσε η επιβεβαίωση του υπουργείου Υγείας, σε δημοσιεύματα που θέλουν αμερικανικό χρηματοοικονομικό όμιλο να έχει κάνει πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την απόκτηση του «Ασκληπιείου» Βούλας. Αλλά και ότι η διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού και το υπουργείο Οικονομικών συζητούν σχετικά με την αγορά του οικοπέδου του «Ασκληπιείου» Βούλας.

Η χτεσινή εκδήλωση ξεκίνησε με ανοιχτή γενική συνέλευση των εργαζομένων, όπου διατρανώθηκε η απαίτησή τους για ένα σύγχρονο δημόσιο νοσοκομείο, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των δυο εκατομμυρίων κατοίκων της Νοτιοανατολικής Αττικής. Οι εργαζόμενοι εκφράσανε την ανησυχία τους για τα σενάρια πώλησης, τα οποία εκτίμησαν ότι ήταν τροχιοδεικτικές βολές, για να ανιχνευτούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων, στα πλαίσια της γενικότερης και εντεινόμενης επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων σε Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση κλπ. Στη συνέλευση επισημάνθηκε ότι πέραν των υπηρεσιών φύλαξης, καθαριότητας, ιματισμού και εστίασης, εγκαταστάθηκε στο νοσοκομείο ιδιωτικό συνεργείο στο λογιστήριο το οποίο κάνει απογραφή των εγκαταστάσεων και του υλικού του. Αναφέρθηκαν ακόμα στη φημολογούμενη απογευματινή λειτουργία του φυσιοθεραπευτηρίου του «Ασκληπιείου» που ανακατασκευάστηκε με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες και σχεδιάζεται, όπως ακούγεται, να δοθεί σε εργολάβο, ο οποίος και θα το λειτουργεί εξ ολοκλήρου το απόγευμα με εξωτερικό προσωπικό.

Ακολούθησε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των όμορων δήμων και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ