Τετάρτη 20 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΑΡΙΓΚ» - ΧΑΛΚΙΔΑ
Να μη χαλάσει η «σούπα» της συναίνεσης...

Υπερεντατικά δουλεύουν οι εργατοπατέρες του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας προκειμένου να αποτρέψουν τη συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη «ΔΑΡΙΓΚ», ύστερα από οκτώ μήνες επίσχεσης εργασίας και εννιά μήνες χωρίς μεροκάματο.

Η συμβιβασμένη πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), σε πλήρη στοίχιση με τις επιθυμίες του υφυπουργού Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτου και με πρωτοστάτη τον πρόεδρό της Λ. Τέσκο, δεν κάλεσαν κανέναν εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ στη σύσκεψη φορέων που έγινε προχτές στη Χαλκίδα. Δεν κλήθηκαν ούτε οι δύο εκλεγμένοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, ούτε εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ, αλλά ούτε και η εκλεγμένη νομαρχιακή σύμβουλος της ΝΑΣ.

Και ενώ οι εργατοπατέρες φρόντισαν να αποκλείσουν τις ταξικές φωνές που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλάι των εργαζομένων και στηρίζουν τα δίκαια αιτήματά τους, φρόντισαν να καλέσουν στη σύσκεψη τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τον εκπρόσωπο του ΣΥΝ. Το αποτέλεσμα ήταν οι «συνέταιροι» να συμφωνήσουν σε όλα. Και με παραίνεσή τους, το σωματείο ανέστειλε την προγραμματισμένη για την Πέμπτη το πρωί κινητοποίηση στο υπουργείο Απασχόλησης, αρκούμενοι στη νέα «διαβεβαίωση» κάποιου κυβερνητικού παράγοντα ότι σύντομα θα ενταχθεί το εργοστάσιο στο άρθρο 46.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ