Τετάρτη 20 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΤΡΑ
«Μέριμνα» χωρίς κρατική μέριμνα

Με τριήμερο κινητοποιήσεων κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στην Θεραπευτική Παιδαγωγική Κοινότητα «Η Μέριμνα» στην Πάτρα, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ κι έξι μήνες, μετά και την άκαρπη, ουσιαστικά, συνάντηση που είχε, προ ημερών, αντιπροσωπεία του σωματείου με τον υφυπουργό Υγείας Γιώργο Κωνσταντόπουλο.

Ο αγώνας των εργαζομένων που είναι κοινός μαζί με τους γονείς και τα παιδιά, ξεκίνησε από χτες με συγκέντρωση στην πλ. Γεωργίου με κεντρικό αίτημα την υπαγωγή του κέντρου στο δημόσιο ώστε να διαφυλαχτεί η ύπαρξη και η εύρυθμη λειτουργία του καθώς και την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Στο εν λόγω κέντρο, βρίσκουν στέγη κι εκπαίδευση περίπου 100 παιδιά με τη βοήθεια 37 ειδικών εκπαιδευτών. Παρά το τεράστιο και σημαντικό έργο που επιτελείται, η κυβέρνηση ενισχύει οικονομικά το κέντρο μόλις με το 20% - 23% του ετήσιου προϋπολογισμού του, αποδεικνύοντας πως η σχεδόν ειδυλλιακή εικόνα που επιχειρεί με κάθε αφορμή να παρουσιάσει για τα άτομα με αναπηρίες, διαψεύδεται συνεχώς από την πραγματικότητα και τα γεγονότα.

Σήμερα Τετάρτη, αναμένεται, σύμφωνα με το αγωνιστικό τους πρόγραμμα, να αποκλείσουν συμβολικά για μια ώρα περίπου τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και αύριο Πέμπτη, έχουν δώσει αγωνιστικό ραντεβού μπροστά από τη Νομαρχία Αχαΐας.

Στο πλευρό των εργαζομένων, των γονιών και των παιδιών βρίσκονται από την πρώτη στιγμή συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα τους. Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, τονίζει πως «η μόνη λύση για όλα τα νοσοκομεία και τα θεραπευτικά ιδρύματα είναι να εντάσσονται στο δημόσιο σύστημα Υγείας και να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση σε όλους τους τομείς της Υγείας. Να παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν και στην καλύτερη δυνατή ποιότητα. Να εντάσσονται σε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, με στόχο την αύξηση των δυνατοτήτων τους για παροχή υπηρεσιών Υγείας και να υπάρχει πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ