Τετάρτη 20 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΑΜΕ
Ωθηση για νέους αγώνες

Σήμερα, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα συνελεύσεων του ΕΚΠ, οι εργασίες της Συνδιάσκεψης

Στην πλούσια δράση των ταξικών δυνάμεων στον Πειραιά, «πατάει» η Συνδιάσκεψη, που ξεκινάει σήμερα
Στην πλούσια δράση των ταξικών δυνάμεων στον Πειραιά, «πατάει» η Συνδιάσκεψη, που ξεκινάει σήμερα
Με εκπροσώπους από όλους τους εργασιακούς κλάδους της πειραιώτικης περιφέρειας, αρχίζουν σήμερα στις 6 το απόγευμα οι εργασίες της Παμπειραϊκής Συνδιάσκεψης, που διοργανώνει η Γραμματεία Πειραιά του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου της πόλης.

Υπολογίζεται ότι στις εργασίες της Συνδιάσκεψης θα συμμετάσχουν εκατοντάδες εκπρόσωποι, που θα καλύπτουν όλο το φάσμα των εργασιακών χώρων της περιοχής. Οι εκτιμήσεις για τη μαζική συμμετοχή στη συνδιάσκεψη βασίζονται στη δράση που ανέπτυξαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι ταξικές δυνάμεις. Δε μετέφεραν μόνο το αγωνιστικό κάλεσμα σε κάθε εργασιακό χώρο, αλλά, επιπλέον, έβαλαν σε κίνηση μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις, ώστε να συγκροτήσουν Επιτροπές Αγώνα και τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, κάνοντας έτσι σαφή την απόφασή τους να συστρατευτούν με τις πρωτοπόρες, τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, το ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα που έχει εκδώσει η Γραμματεία Πειραιά, σημειώνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, ως άξιος συνεχιστής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει την πολιτική που υπαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και είναι ραμμένη στα μέτρα της ολιγαρχίας του πλούτου, των πολυεθνικών και των μονοπωλίων. Πολιτική καθαρά εχθρική για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Βασικός σύμμαχος, επισημαίνει, για την εφαρμογή της είναι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ (ΣΥΝ), που πλειοψηφούν σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΠ, ΠΝΟ, που υπονομεύουν κατακτήσεις και εργατικούς αγώνες.

Η Γραμματεία τονίζει πως «ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και να δώσουμε την απάντηση που αξίζει στους υπερασπιστές και υποστηρικτές του κεφαλαίου. Τους αξίζει η απομόνωση. Ολοι οι εργαζόμενοι μαζί με το ΠΑΜΕ να δώσουμε τη μάχη». Καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη Συνδιάσκεψη, δίνοντας «ώθηση για νέους αγώνες» με σταθμό τον ταξικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Καταθέτει το διεκδικητικό πλαίσιο που ΠΑΜΕ, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και υπογραμμίζει: «Μέσα στη δράση συντονιζόμαστε με τους αυτοαπασχολούμενους, με τους ΕΒΕ και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που δίνουν αγώνα επιβίωσης. Για να χτίσουμε ισχυρό Μέτωπο, που θα έρθει σε σύγκρουση και ρήξη με την αντιλαϊκή φιλομονοπωλιακή πολιτική, που θα έχει προοπτική ριζικές πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές προς όφελος όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ