Τετάρτη 20 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Πολύμορφες εκδηλώσεις

Με εκδηλώσεις που αναδεικνύουν το πραγματικό περιεχόμενο της Πρωτομαγιάς και τη σημασία του ταξικού γιορτασμού της, το ΠΑΜΕ πορεύεται προς τις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 11 Μάη στην Αθήνα, στις 10 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος, στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου, στον Πειραιά στις 10 π.μ. στην πλατεία Κοραή και σε δεκάδες ακόμα πόλεις.

Στις 8 του Μάη, η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ καλεί τους εργάτες της Αθήνας να συμμετέχουν στον 1ο Εργατικό Αγώνα Δρόμου, από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής μέχρι τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, όπου γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Πρωτομαγιά στην Ελλάδα. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11 το πρωί.

Για το περιεχόμενο και το συμβολισμό της εκδήλωσης, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, σημείωσε στο «Ρ»:

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, με την οποία θέλουμε να έρθουν στο επίκεντρο:

  • Η ανάγκη της εργατικής νεολαίας για δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, να δουλεύει και να πληρώνεται ανθρώπινα, με βάση τις ανάγκες του σήμερα. Για να προβάλουμε, δηλαδή, το αίτημα για 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, κόντρα στις άθλιες εργασιακές σχέσεις με τις οποίες δουλεύει η νέα βάρδια.
  • Η ανάγκη να μάθει η εργατική νεολαία την ιστορία του κινήματος της τάξης της, που την κρύβουν, τη διαστρεβλώνουν, για να περάσουν την υποταγή, τη μοιρολατρία.
  • Για να δείξουμε σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ότι έχουμε δικαιώματα στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στη μόρφωση. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δουλεύουμε από ήλιο σε ήλιο για τα κέρδη τους, την ανταγωνιστικότητά τους.
  • Για να αναδείξουμε την επιτακτική ανάγκη, που πηγάζει και από τις τελευταίες εξελίξεις, οι νέοι εργαζόμενοι να γραφτούν μαζικά στα συνδικάτα, να πάρουν ενεργά μέρος στην αλλαγή των συσχετισμών, να πετάξουν έξω απ' αυτά τους εγκάθετους της εργοδοσίας.

Αρχίζουμε, λοιπόν, από τώρα προετοιμασία, αθλητικά, για τις 8 Μάη, με όλες μας τις δυνάμεις για μια ξεχωριστή, απ' όλες τις απόψεις ταξική πρωτομαγιάτικη απεργία στις 11 Μάη, στη μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Συντάγματος. Οι πρόσφατες εξελίξεις το απαιτούν».

Ανάλογες εκδηλώσεις προγραμματίζονται ακόμα:

  • Την Τρίτη 10 Μάη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Ξενοδοχείο «Εσπέρια», με θέμα την Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους δουλιάς.
  • Την ίδια μέρα, στις 7.30 στο Μενίδι, η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ τιμά τη γυναίκα εργάτρια και τους αγώνες της.
  • Στις 25 Μάη, το πλούσιο πρόγραμμα του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς κλείνει στη Μεγαλόπολη, με την εκδήλωση του ΠΑΜΕ για την Υγιεινή και την Ασφάλεια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ