Σάββατο 28 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υπεκφυγές

«Οχι, η ΓΣΕΕ δεν μπορεί να αντιδράσει στο συγκεκριμένο χώρο διότι σέβεται τη συμφωνία την οποία υπέγραψε το συνδικάτο εκεί... Εάν ένα συνδικάτο κάνει μια συμφωνία δε θα την αμφισβητήσω εγώ, θα τη σεβαστώ. Ομως μπορώ να εκφράσω τη γνώμη μου για πιθανές παρενέργειες αυτής της συμφωνίας...».

Με αυτό τον τρόπο, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρ. Πολυζωγόπουλος, νομίζει ότι ξεμπερδεύει με τις τεράστιες ευθύνες που φέρνει η πλειοψηφία της Συνομοσπονδίας, γι' αυτή την επαίσχυντη συμφωνία που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ (δηλαδή τα στελέχη των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στο συνδικάτο του ΟΤΕ.

Υπόθεση λοιπόν της ΟΜΕ-ΟΤΕ η κατάργηση της μονιμότητας. Υπόθεση μόνο των στελεχών των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στον ΟΤΕ, το γεγονός ότι ενώ οι μέτοχοι του ΟΤΕ, γλιτώνουν εκατοντάδες εκατομμύρια, αυτά φορτώνονται στις πλάτες των εργαζομένων και του ΙΚΑ. Υπόθεση των άλλων και όχι της ΓΣΕΕ, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ.

Κανέναν δεν πείθει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ με τις υπεκφυγές του. Οσο και να το θέλει δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από την «κουρτίνα» της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Την κατάπτυστη αυτή συμφωνία τη χρεώνονται ολοκληρωτικά η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ. Το ξεπούλημα των εργαζομένων συνολικά στις ΔΕΚΟ, αλλά και ευρύτερα, το χρεώνεται ολάκερο, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Οπως βέβαια το χρεώνονται και τα συγκεκριμένα στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στον ΟΤΕ.

Πολύ περισσότερο που η στρατηγική της ΓΣΕΕ έστρωσε το χαλί, για να έρθουν αυτές ακριβώς οι ανατροπές. Οταν σήκωνε τη σημαία της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και των ΔΕΚΟ, γνώριζε ότι έριχνε νερό στον ίδιο μύλο, μαζί με την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΕΒ.

Δυστυχώς για τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, οι εργάτες δεν τρώνε κουτόχορτο. Το παιχνίδι, των μοιρασμένων ρόλων, μπορεί να του χρειάζεται, αλλά πλέον δεν έχει πέραση..!


Γ. ΖΑΧ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ