Σάββατο 28 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΕΝΟΠ ΚΛΑΔΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Υμνοι στην «ανταγωνιστικότητα»

Με «ύμνους» στην «ανταγωνιστικότητα» της οικονομίας και την απελευθέρωση της αγοράς από την κυβέρνηση, τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που στηρίζουν τις επιλογές του κεφαλαίου, ξεκίνησε χτες το 30ό Τακτικό Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ Κλάδου Ηλεκτρικής Ενέργειας. Τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης, Δ. Σιούφας, όσο και η Α. Διαμαντοπούλου, υπεύθυνη για τα θέματα της Ανάπτυξης και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στους χαιρετισμούς τους κατέθεσαν την προσήλωσή τους στη στρατηγική επιλογή της πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων, σύμφωνα και με τις συναποφάσεις στα όργανα της ΕΕ.

Ο Δ. Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στο χαιρετισμό του τόνισε ότι «ανάπτυξη» και η «ανταγωνιστικότητα», που επικαλούνται τα κόμματα, υπηρετούν μόνο τις επιδιώξεις του κεφαλαίου. Μόλις, πριν τρεις μέρες, όπως σημείωσε, προέκυψε η επαίσχυντη συμφωνία στον ΟΤΕ. Ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες της συμβιβασμένης ηγεσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα που έχει βάλει «πλάτη» ώστε να περάσουν τα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων. «Δεν μπορεί να υπάρξει προοπτική για τους εργαζόμενους, αν δεν εκφραστεί η αντίθεση, αν δεν υπάρξει σύγκρουση και ρήξη με την πολιτική που υπηρετούν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες», υπογράμμισε.

Μόνο ως πρόκληση μπορεί να χαρακτηριστεί η τοποθέτηση του οργανωτικού γραμματέα της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για απαράδεκτη συμφωνία της ΟΜΕ-ΟΤΕ με τη διοίκηση του ΟΤΕ, όταν στην υπογραφή αυτής της εγκληματικής συμφωνίας πρωτοστάτησε η παράταξή του, η ΠΑΣΚΕ!

Με ανακοίνωση της η παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) υπογραμμίζει ότι: «Η συμφωνία των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ, στις κεντρικές επιλογές του κεφαλαίου για ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και των επιχειρήσεων, η συμφωνία τους στην πολιτική της απελευθέρωσης των αγορών, οδήγησε στην αποδοχή των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την αποδοχή των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στη διόγκωση της ανεργίας, στην πολιτική λιτότητας». Οι αντιπρόσωποι της παράταξης κατήγγειλαν επίσης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τη νοθεία (διπλοψηφίες) στην οποία επιδόθηκαν από κοινού οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ, για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ