Πέμπτη 29 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διάβημα στη ΓΣΕΕ

Διάβημα στη ΓΣΕΕ πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία συνδικαλιστών 27 σωματείων του Πειραιά,που την περασμένη βδομάδα είχαν πραγματοποιήσει πανεργατικό συλλαλητήριο ενάντια στην απάτη του "κοινωνικού διαλόγου". Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Χ. Πολυζωγόπουλο και τον γγ της οργάνωσης Γ. Μαυρίκο και επέδωσε το ψήφισμα του συλλαλητηρίου. Ο πρόεδρος του ναυτεργατικού σωματείου "Στέφενσων" και γγ του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Γ. Μανουσογιαννάκης, αναφέρθηκε στα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Πειραιά, τονίζοντας ότι "μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, πρέπει να υπάρξει έντονη αντίδραση. Η στάση της πλειοψηφίας ΓΣΕΕ και η συμμετοχή της στον κοινωνικό διάλογο, σημείωσε, δε βοηθά στη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανατροπή αυτής της κατάστασης".

Ο γγ της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος,σημείωσε ότι "η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συμμετέχοντας στο διάλογο δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση", ενώ πρότεινε να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ στο Πέραμα και να ασχοληθεί με τα ζητήματα αιχμής που απασχολούν την πόλη.

Με την πρόταση συμφώνησε και ο Χ. Πολυζωγόπουλος,ο οποίος υπεραμύνθηκε του "κοινωνικού διαλόγου".

- Το Συνδικάτο Εργατών Μετάλλου Ν. Αττικής, "Ο Προμηθέας" με ανακοίνωσή του καταγγέλλει το στημένο "διάλογο" και καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν στην αφαίρεση των κατακτήσεών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ