«Σύνδρομο Μαλακάσας» σε όλη τη χώρα!
Τρίτη 11 Φλεβάρη 2003

Eurokinissi

Καθίζηση της Εθνικής Οδού Κορίνθου - Τριπόλεως
Ενώ το «σύνδρομο της Μαλακάσας» χτυπάει το ένα μετά το άλλο τα έργα υποδομής της χώρας - που με τόσες παράτες και φιέστες εγκαινιάζονται - φανερώνοντας ότι κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο σύστημα παραγωγής των δημοσίων έργων, η κυβέρνηση διά της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου δε δίστασε χτες να αναγγείλει την ατιμωρησία των υπευθύνων και την παραγραφή των πολιτικών ευθυνών, συμψηφιστικά μάλιστα όλων των τελευταίων κυβερνήσεων και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ!!! Πρόκειται για μια απύθμενη πρόκληση σε βάρος του ελληνικού λαού, ο οποίος θα κληθεί να ξαναπληρώσει δεκάδες δισεκατομμύρια δραχμές γι' αυτό το ράβε - ξήλωνε των έργων, ενώ παράλληλα θα υποχρεωθεί τα επόμενα χρόνια να υποστεί απερίγραπτη ταλαιπωρία...

Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ παραδέχτηκε ότι τις τελευταίες μέρες έχουν προκληθεί σημαντικές καταστροφές στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της μισής περίπου χώρας, στο οποίο παρατηρούνται κατολισθήσεις, πλημμύρες και ρηγματώσεις, ρίχνοντας όμως τις ευθύνες στα... καιρικά φαινόμενα, ενώ απέφυγε χαρακτηριστικά να χρησιμοποιήσει έστω και τις λέξεις κακοτεχνία ή κατασκευαστική αστοχία. Αποτέλεσμα όλων αυτών των προβλημάτων είναι μια σειρά από περιοχές να βιώνουν συνθήκες ξαφνικής απομόνωσης, εξαιτίας της έλλειψης οδικών προσβάσεων, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή της Τρίπολης - Καλαμάτας, όπου και το νέο, αλλά και το παλιό οδικό δίκτυο έχει τεθεί εκτός κυκλοφορίας!

Eurokinissi

Καθίζηση στο 30ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας
Σύμφωνα με την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, οι νομοί στους οποίους έχουν παρατηρηθεί οι μεγαλύτερες καταστροφές στα έργα υποδομής είναι: Εβρου, Θεσπρωτίας, Πιερίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Αργολίδας, Λέσβου, Χίου, Πρέβεζας, Αρκαδίας, Φθιώτιδας, Ηλείας, Μεσσηνίας και Κέρκυρας. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο απολογισμός για την αποκατάσταση των ζημιών αυτών, θα απαιτηθεί το ποσόν των 40 εκατ. ευρώ (13,6 δισ. δρχ.).

Ποσό πολλαπλάσιο από αυτό θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις κατολισθήσεις στο δρόμο Κορίνθου - Τρίπολης στο ύψος της Νεμέας και στο δρόμο Τρίπολης - Καλαμάτας στο ύψος της Τσακώνας. Ειδικότερα για τις δύο αυτές περιπτώσεις, φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν έγιναν σωστές γεωλογικές και γεωτεχνικές μελέτες, ενώ αποδεικνύεται ότι οι κυβερνήσεις γνώριζαν τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά άφηναν τον κόσμο να περνά αμέριμνος από δρόμους - λαιμητόμους. Οπως δήλωσε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ:

Το πιο εντυπωσιακό, φυσικά, είναι ότι η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανήγγειλε την παραγραφή των πολιτικών ευθυνών, αφού - όπως είπε - «οι ευθύνες διαχέονται διαχρονικά και έχουν σχέση με το σύστημα παραγωγής των δημοσίων έργων»! Πρόσθεσε, βέβαια, ότι τα αίτια θα ερευνηθούν, αλλά προφανώς για ...«την τιμή των όπλων» ή για να αναζητηθούν εξιλαστήρια θύματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου(2014-03-29 00:00:00.0)
Σοβαρά προβλήματα και κίνδυνοι για τους οδηγούς(2009-12-23 00:00:00.0)
Αυξήσεις έως και 200% προαναγγέλλει η κυβέρνηση!(2003-07-23 00:00:00.0)
Να ενισχυθούν οι δήμοι με προβλήματα κατολισθήσεων(2003-03-07 00:00:00.0)
ΒΒ Η κυβερνητική αδιαφορία και... οι "καλοθελητές"!(1998-01-08 00:00:00.0)
Καταγγέλλει το ΥΠΕΧΩΔΕ ο Σύνδεσμος Γραφείων Μελετών(1997-05-02 00:00:00.0)