Πέμπτη 8 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΗΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΒΒ Η κυβερνητική αδιαφορία και... οι "καλοθελητές"!

Το ζήτημα της παρακαμπτηρίου οδού - "φάντασμα" των Ιωαννίνων θέτει με ανακοίνωσή του φορέας με την επωνυμία "Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών", ο οποίος, με αφορμή τη συνεχιζόμενη αδιαφορία της κυβέρνησης για το σοβαρό αυτό πρόβλημα, όχι μόνο "τσουβαλιάζει" αδιακρίτως πολιτικές δυνάμεις στη λογική "όλοι ίδιοι είναι", αλλά φτάνει και στο σημείο να καλεί τους Ηπειρώτες να ψηφίσουν "λευκό" στις εκλογές!

Η παρακαμπτήριος αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων των Ιωαννίνων, αφού η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων από και προς όλες τις κατευθύνσεις του νομού περνούν μέσα από την πόλη. Ο φορέας, μάλιστα, κάνει λόγο για τουλάχιστον 20.000 αυτοκίνητα εσωτερικών και διεθνών μεταφορών που διέρχονται καθημερινά μέσα από την πόλη, γεγονός που καθιστά αφόρητες τις συνθήκες διαβίωσης.

Προσθέτουν, επίσης, ότι η παρακαμπτήριος υπάρχει σαν μελέτη από το 1984 και καταγγέλλουν ότι ο μόνος που ωφελείται "είναι το μελετητικό γραφείο, που για κάθε νέο στάδιο εισπράττει από 200.000.000".

Στη συνέχεια καταγγέλλουν ότι "οι βουλευτές του νομού τηρούν "σιγήν ιχθύος"" και προσθέτουν ότι ο δήμαρχος και ο νομάρχης "αρκούνται σε υπομνήματα και παραστάσεις ή εκτοξεύουν φραστικά πυροτεχνήματα, περιμένοντας και οι δύο το χρίσμα από το κυβερνών κόμμα για τις επόμενες εκλογές".

Τέλος, σαν τρόπο "διαμαρτυρίας" προτείνουν στους συμπατριώτες τους να ψηφίσουν "λευκό" στις επόμενες εκλογές.

Προφανώς, οι συντάκτες της ανακοίνωσης θέλουν να "ξεχνούν" ότι στις 11/10/97, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Τασούλας και Μαρία Μπόσκου,ο πρώτος εκλέγεται στο νομό Ιωαννίνων, κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης για το θέμα. Οι κομμουνιστές βουλευτές παρουσίαζαν στην Ερώτησή τους την αναγκαιότητα της παρακαμπτηρίου, τις ανέξοδες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις των κυβερνήσεων, αλλά και την ακαταλληλότητα της δευτερεύουσας παράκαμψης που κατασκευάζεται, η λεγόμενη "βλαχόστρατα". Τόνιζαν συγκεκριμένα ότι αυτή η πρόχειρη παράκαμψη "όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκε, αλλά δημιουργεί μεγάλα προβλήματα, επειδή διέρχεται και αυτή μέσα από κατοικημένες περιοχές (Βουνοπλαγιά, Ελεούσα). Η "Βλαχόστρατα" και μετά την ολοκλήρωσή της δε θα επαρκούσε για τη βαριά κυκλοφορία και την αποσυμφόρηση της πόλης. Χρειάζεται άμεσα η κανονική παράκαμψη. Ομως, μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί ούτε οριστική μελέτη, ούτε δημοπράτηση, ούτε χρηματοδότηση του έργου".

Τέλος, οι βουλευτές ρωτούσαν τους υπουργούς ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, για να δημοπρατηθεί η παρακαμπτήριος των Ιωαννίνων, για να ανακουφιστούν οι κάτοικοι και να διευκολυνθεί και η κυκλοφορία των οχημάτων. Το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε απαντήσει στις 30/10 ότι "αναμένει" ολοκλήρωση μελέτης... "μέσα" στο '98!

Επίσης, οι κάτοικοι της Βουνοπλαγιάς, που θα πληγεί από το πέρασμα της πρόχειρης παράκαμψης, προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12/12/97 και στο ψήφισμά τους θέτουν αναλυτικά τα προβλήματα που θα τους δημιουργήσει ο δρόμος και καλούν σε αγώνα και τα γύρω χωριά, αλλά και το κοινοτικό τους συμβούλιο που, παρά τις αποφάσεις του, δεν έδειχνε διάθεση αντίστασης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση για έργα υποδομής(2008-04-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2008-01-09 00:00:00.0)
Καρμανιόλα ο δρόμος Πάτρας - Πύργου(2004-12-01 00:00:00.0)
Αλυτα και χρόνια προβλήματα(1998-05-16 00:00:00.0)
Προχειρότητες σε βάρος των δυτικών συνοικιών!(1997-05-06 00:00:00.0)
Ενα φανάρι ζητούν(1996-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ