Παρασκευή 7 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Να ενισχυθούν οι δήμοι με προβλήματα κατολισθήσεων

Και νέες κατολισθήσεις στην Αρκαδία

Μέτρα για την ενίσχυση των Δήμων Μελιβοίας και Ευρυμενών του Νομού Λάρισας, ώστε να αποκαταστήσουν το γρηγορότερο δυνατό τις ζημιές από τις πρόσφατες κατολισθήσεις που συνέβησαν στα τοπικά οδικά τους δίκτυα, ζητούν με δύο Ερωτήσεις που κατέθεσαν προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Αντώνης Σκυλλάκος και Νίκος Γκατζής.

Στις Ερωτήσεις τους οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στο κεντρικό, αγροτικό και παραλιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Ευρυμενών, στο δρόμο Λάρισας - Αγιόκαμπου και τον παραλιακό άξονα. Και τονίζουν ότι για τον μεν Δήμο Ευρυμενών, «η μετακίνηση των κατοίκων γίνεται επικίνδυνη, και με δεδομένο ότι δεν έλιωσαν ακόμα τα χιόνια στην περιοχή δεν έχει αποκαλυφθεί το μέγεθος των καταστροφών». Για το δρόμο Λάρισας - Αγιόκαμπου αναφέρουν ότι «ο δρόμος κρίθηκε επικίνδυνος από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας Λάρισας με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνεται από τον παλιό». Και για τις δύο περιπτώσεις οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι είναι αναγκαία η χρηματοδότηση των δήμων για την αποκατάσταση των ζημιών.

Στο μεταξύ, δύο νέες κατολισθήσεις σε διαφορετικά οδικά δίκτυα σημειώθηκαν στην Αρκαδία. Συγκεκριμένα, προχτές τη νύχτα μεγάλοι όγκοι από χώματα και βράχους υποχώρησαν κι έφραξαν το δρόμο Τρίπολης - Αστρους στο 23ο χιλιόμετρο και το δρόμο Αγιου Πέτρου - Αστρους στο ύψος του Αϊ - Γιάννη. Συνεργεία της Νομαρχίας που βρέθηκαν από το πρωί στους τόπους των κατολισθήσεων κατάφεραν μέχρι το μεσημέρι να ανοίξουν τους δρόμους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το οδικό δίκτυο στην Αρκαδία - κυρίως στις επαρχίες Κυνουρίας, Γορτυνίας, Μεγαλόπολης - έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από κατολισθήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ