Παρασκευή 7 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Να σταματήσουν τα πρόστιμα στα υπό ένταξη αυθαίρετα Μενιδίου

Το θέμα της επιβολής προστίμων για σπίτια σε περιοχή, υπό ένταξη στο Σχέδιο Πόλης, του Δήμου Αχαρνών, φέρνουν στη Βουλή με ερώτησή τους προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομίας - Οικονομικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη.

Οπως σημειώνουν οι βουλευτές, «στην περιοχή του Δήμου, τις τελευταίες μέρες, η Πολεοδομία της περιοχής έχει ξεκινήσει μια διαδικασία επίδοσης προστίμων σε αυθαίρετα, που φτάνουν μέχρι και τις 20.000 ευρώ». Και συνεχίζουν: «Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα σπίτια, όπου επιβάλλεται το πρόστιμο, βρίσκονται σε Πολεοδομικές Ενότητες που έχει ξεκινήσει η ανάρτηση Σχεδίου και έχουν υποβληθεί οι ενστάσεις από τους ενδιαφερόμενους και ουσιαστικά μένει η Πράξη Εφαρμογής». Αλλωστε, «η συντριπτική πλειοψηφία των σπιτιών που επιβάλλονται τα πρόστιμα έχουν ανεγερθεί πάνω από έξι χρόνια και ηλεκτροδοτηθεί νόμιμα».

Παίρνοντας υπόψη τα παραπάνω και «δεδομένου ότι πρόκειται για πρώτη κατοικία κυρίως χαμηλόμισθων εργαζομένων και συνταξιούχων, που δεν μπορούν να πληρώσουν τα τεράστια αυτά πρόστιμα», οι βουλευτές του ΚΚΕ, ρωτούν τους δύο υπουργούς «αν προτίθεται η κυβέρνηση να παρέμβει προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία επιβολής προστίμων και να γίνει η ένταξη των περιοχών στο Σχέδιο Πόλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ