Παρασκευή 7 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Νέα παρέμβαση της ΔΟΕ

Με μια νέα παρέμβαση στελέχους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αυτή τη φορά του αντιπροέδρου, Κ. Γκόσπερ, επιχειρείται πλέον να παρουσιαστεί ως αναγκαία και επιτακτική η ανοχή των Ελλήνων εργαζομένων σε κάθε αντιλαϊκή επιλογή της κυβέρνησης που αφορά στην Ολυμπιακή προετοιμασία, με πρόσχημα την άρτια διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Μετά, λοιπόν, την παρέμβαση του προέδρου της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, λίγες μέρες πριν την ανάθεση από το ΚΥΣΕΑ του προγράμματος της ασφάλειας, χτες ο Αυστραλός αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Κέβιν Γκόσπερ, σε αυστραλιανή εφημερίδα δήλωσε ότι η Αθήνα κινδυνεύει να διεξαγάγει ποιοτικά υποβαθμισμένους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν κινητοποιήσει αμέσως όλους τους μηχανισμούς της προκειμένου να καλυφθεί με ταχύτατο ρυθμό το χαμένο έδαφος στους επόμενους μήνες. Με άλλα λόγια, οι αντιδράσεις που σχετίζονται με εργασιακά (ωράριο, εργασιακές σχέσεις), περιβαλλοντικά και οικονομικά ζητήματα, που αφορούν στην ολοκλήρωση των Ολυμπιακών έργων και προγραμμάτων, θα πρέπει να καμφθούν με οποιονδήποτε τρόπο χρειάζεται, ώστε να διοργανωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πολυεθνικών χορηγών της ΔΟΕ και ισχυρών επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων. Κάτι που αποδεικνύεται και από τη δήλωση που φέρεται να έκανε ο Κ. Γκόσπερ, ότι η ΔΟΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να τοποθετήσει δικά της στελέχη σε όλες τις σημαντικές θέσεις της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην πορεία των έργων.

Στο μεταξύ, συνάντηση με αντικείμενο την επικείμενη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής την ερχόμενη Τρίτη, καθώς και τον έλεγχο της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ τον Απρίλη, είχαν χτες ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, και η πρόεδρος της «Αθήνα 2004», Γ. Αγγελοπούλου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα που βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα, όπως οι Ολυμπιακές προσαρμογές, τα έργα στις αθλητικές εγκαταστάσεις, η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ