Παρασκευή 7 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Το τηλεφώνημα!

(του Μπους στον Σημίτη)

«

Ξέρεις, έχω βγει στη γύρα ζητώντας συμμαχίες. Για σένα δεν έχω καμία αμφιβολία. Επίσης ξέρεις πολύ καλά πως δεν ανέχομαι και δεν πιστεύω σε ψεύτικες ουδετερότητες.

Κάποτε, τότε την εποχή των Ιμίων - χωρίς να κάνω και τίποτα σπουδαίο - μου 'πες μέσα από την αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, για να έχει επίσημο χαρακτήρα... "ευχαριστώ" (φυσικά, όχι σε μένα, αλλά στον αμερικανικό λαό). Με (μας) υποχρέωσες και το κράτησα βαθιά μες στην καρδιά μου, περιμένοντας την ευκαιρία για να στο ανταποδώσω. Μη θεωρηθούμε πως είμαστε ένας αγνώμων κι αχάριστος λαός και δεν τιμούμε δεόντως αυτούς που μας αγαπούν (προσκυνούν).

Ετσι λοιπόν, θεώρησα καθήκον μου να σε ανταμείψω κι εγώ μ' ένα "ευχαριστώ" και να σου δώσω τα συγχαρητήριά μου για τη στάση σου, καθ' ότι, προεδρεύων στην ΕΕ, έκανες ό,τι μπορούσες να με ικανοποιήσεις και το 'κανες μ' έναν τόσο κομψό και διακριτικό τρόπο, που κανείς δε θα καταλάβει (και σε κατηγορήσει) για τα φιλοαμερικανικά σου αισθήματα. Ξέρεις κι εγώ πόσο ενδιαφέρομαι να διατηρήσω τις σχέσεις μου με την ΕΕ σε καλό επίπεδο.

Βρήκα τις ενέργειές σου θετικές (θετικότατες), μια και η συμφωνία των εταίρων της ΕΕ θα μπορούσε να γίνει (στηριχτεί) σε υψηλά αντιπολεμικά ιδεώδη, εσείς καταφέρατε να την πετύχετε στα χαμηλά. Ετσι λοιπόν, ούτε γάτα - ούτε ζημιά. Το ...μπαλάκι στον ΟΗΕ και στο ΣΑ για ένα νέο ψήφισμα. Και οι πάντες ευχαριστημένοι κι εγώ ακόμη πιο πολύ. Τουλάχιστον, συμφωνήσαμε ότι ο Σαντάμ πρέπει ν' αφοπλιστεί!

Χαίρομαι που η ΕΕ έχει ενιαία φωνή και όλοι μαζί βρεθήκαμε πιο κοντά (ας κάνατε κι αλλιώς)...

****

Από τον αγαπητό μας φίλο Γεωργάκη - δεν ξέρω κατά πόσον είναι και δικός σου φίλος - δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο... Θα μου απαντήσεις βέβαια, "και γιατί να έχεις; Δικό σας παιδί, γέννημα θρέμμα, νοοτροπία και ύφος αμερικάνικο και η γλώσσα του ακόμη, η δική σας γλώσσα".

Επανέρχομαι, λοιπόν, στον αγαπητό Γεωργάκη, για να επαναλάβω την εκτίμησή μου και να πω πως είναι από τους λίγους της ΕΕ, που μας έχει καταλάβει κι έχει ταυτιστεί απόλυτα μαζί μας για τις ειρηνικές επιδιώξεις μας και τον ανθρωπιστικό μας πόλεμο. Κι αυτό που λένε πως, ό,τι κάνουμε το κάνουμε για τα πετρέλαια, είναι μια μεγάλη μπούρδα! Μακριά από μας τέτοια σκέψη! Ο φίλος μου ο Γεωργάκης μιλά για μας καλύτερα από εμάς! Για ν' αποδειχτεί πως για όλα φταίνε οι γκόμενες οι πρώην και οι επόμενες.

Λέει, λοιπόν... «Το Ιράκ δεν είναι η μοναδική χώρα που "ειρωνεύεται" τις επιταγές του νόμου. Το Ιράκ θα αποτελέσει τη βάση στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε ανεύθυνα κράτη, που κατέχουν όπλα μαζικής καταστροφής ή υποθάλπουν την τρομοκρατία. Θα συνεργαστούμε για την ανεύρεση νέων, αποτελεσματικότερων εργαλείων για να εξουδετερώσουμε τέτοιες απειλές...». Αυτά όλα προς γνώση και συμμόρφωση.

****

Τον άλλο αγαπητό σου φίλο (που δεν ξέρω κι αν αυτός είναι φίλος σου), τον κ. Λαλιώτη εννοώ, που ώρες ώρες τον τσιμπά, σαν αλογόμυγα, η παιδική του αρρώστια και μας το παίζει μάγκας και ειρηνόφιλος και συμμετέχει σε διαδηλώσεις εναντίον μας. Επανάφερέ τον στην τάξη (αν κι αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι σας). Σου εύχομαι να είσαι πάντα καλά και πάντα να διατηρείς την ικανότητα, να ισορροπείς πάνω σε δύο βάρκες. Εμείς είμαστε σε θέση να το καταλάβουμε. Φιλάκια και χαιρετισμούς στην αγαπητή μας Δάφνη..!

Τζορτζ Μπους»


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ