ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Στα χνάρια της Αθήνας: Οπου πράσινο να γίνει μπετόν!
Πέμπτη 27 Ιούλη 2000

Παράνομα λειτουργεί πλέον το μπαρ στα Βοτσαλάκια
Για κάτι που δεν μπορεί να κατηγορηθεί ο δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης είναι ότι τον επηρεάζει ο καύσωνας ή υποκύπτει και αυτός στην αναπόφευκτη λόγω των ημερών θερινή ραστώνη όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει τους φίλους του. Η προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ήταν ένα πραγματικό όργιο αποχαρακτηρισμού κοινοχρήστων χώρων εάν δεν επενέβαινε ο επικεφαλής της Κίνησης «Πειραιάς-Αναγέννηση» Παναγιώτης Σαλπέας, ο οποίος αφού τόνισε απευθυνόμενος στον δήμαρχο πως «δεν μπορείτε στους φίλους και τους γνωστούς σας να κάνετε ρουσφέτια που κοστίζουν στο δήμο εκατομμύρια», τον υποχρέωσε να αποσύρει μια σειρά τέτοιων θεμάτων. Παρά ταύτα οι δημοτικοί σύμβουλοι με την οριακή πλειοψηφία που διέθεταν κατάφεραν να αποχαρακτηρίσουν από χώρο πρασίνου οικόπεδο στην περιοχή του Πρ. Ηλία δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» για την ανέγερση εκεί μιας ακόμα οικοδομής.

Η αποφασιστική παρέμβαση του συνδυασμού «Πειραιάς - Αναγέννηση» απέτρεψε τα χειρότερα, όπως τη μέσω ορισμού ως πεζοδρόμου δρόμου στο κέντρο του Πειραιά και τη μετατροπή σε χώρο στάθμευσης των πελατών μεγάλου καταστήματος. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι από χτες ο επιχειρηματίας, που, έχοντας σύμβαση εκμίσθωσης 12 τετραγωνικών για καντίνα στην πλαζ Βοτσαλάκια, με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής, έχει καταλάβει σχεδόν όλη την παραλία μετατρέποντας την καντίνα σε κανονικό κέντρο διασκέδασης και δε διαθέτει πια ούτε καν αυτή τη σύμβαση. Ο Παν. Σαλπέας υποχρέωσε τον δήμαρχο να αποσύρει το θέμα που είχε φέρει για ψήφιση και θα νομιμοποιούσε το σκάνδαλο, αφού πέραν του χώρου της καντίνας τού έδινε και τυπικά το δικαίωμα κατάληψης χώρου 150 τετραγωνικών μέτρων για τραπεζοκαθίσματα. Το ερώτημα είναι τώρα τι θα κάνουν οι διωκτικές αρχές του Πειραιά και η Εισαγγελία, που μέχρι τώρα παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες και τα δημοσιεύματα στον Τύπο σιωπούν προκλητικά.


Να σημειωθεί ότι μετά την κατασκευή του κολυμβητηρίου δεν υπάρχει λόγος ανανέωσης της σύμβασης έστω και για καντίνα, αφού διαθέτει το κολυμβητήριο, απ' όπου θα μπορούν να εξυπηρετούνται και οι λουόμενοι στην πλαζ, όπως είπε ο Παν. Σαλπέας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραλίες σε χέρια κερδοσκόπων (2000-07-15 00:00:00.0)
Σε ιδιώτες οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι (2000-05-20 00:00:00.0)
Κοντά στα προβλήματα (1998-06-05 00:00:00.0)
Προσφυγή υπέρ της παρκοεταιρίας (1997-12-02 00:00:00.0)
Βάζει χέρι και στον κήπο της Τερψιθέας (1997-01-22 00:00:00.0)
Οι Πειραιώτες καλούνται να πληρώσουν και γι' αυτό (1995-03-15 00:00:00.0)