«ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ»
Προκλητική προβοκάτσια!

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων καταγγέλλει την εργοδοσία για την αποστολή εξωδίκου δήθεν των εργαζομένων, με το οποίο αρνούνται τις παρεμβάσεις του σωματείου

Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2000

Την προβοκάτσια της εργοδοσίας του δισκοπωλείου «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, καθώς την περασμένη βδομάδα κοινοποιήθηκε στο Σύλλογο εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία, την οποία σύμφωνα με το κείμενο υπογράφουν εργαζόμενοι στα καταστήματα «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ», οι οποίοι «διαμαρτύρονται» για τις δραστηριότητες του σωματείου που δυσχεραίνουν την προσφορά των υπηρεσιών τους, ενώ δηλώνουν ότι δε συμμερίζονται τις καταγγελίες που βγήκαν στο φως με την απόλυση της εργαζόμενης Σ. Πετράκη!!!

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση του συλλόγου, το συγκεκριμένο κείμενο είναι μια κλασική μέθοδος που χρησιμοποιείται από όλους τους εργοδότες για τη διάσπαση των εργαζομένων. «Το κείμενο έχει γραφτεί από τον εργοδότη, έχοντας τις υπογραφές σας, υπογραφές που εκμαιεύτηκαν από εσάς τους εργαζόμενους, για δήθεν λογιστικούς λόγους, υπογραφές που μπήκαν σε λευκό χαρτί χωρίς να γνωρίζετε το κείμενο», καταγγέλλει ο σύλλογος, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους των «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ» και σημειώνει ότι οι καταστάσεις που περιγράφονται στο κείμενο καταρρίπτονται από την πραγματικότητα και από τα γεγονότα.

«Υπάρχουν καταγεγραμμένα σε δελτία ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας και οι καταστρατηγήσεις των ωραρίων και η μη χορήγηση μηνιαίων εξοφλητικών αποδείξεων και όλες οι παραβιάσεις και καταστρατηγήσεις της επιχείρησης. Ολοι οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ γνωρίζουν ότι μετά την παρέμβαση του Συλλόγου, τα Σάββατα το κατάστημα κλείνει στις 6 μ.μ. και όχι στις 10 μ.μ. και στις 11 μ.μ. όπως έκλεινε πριν την παρέμβαση του σωματείου», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οσον αφορά τις αναφορές του κειμένου, που μιλάει για «προσωπική αντιδικία» της εργαζόμενης Σ. Πετράκη με τους εργοδότες, ο σύλλογος σημειώνει ότι προσωπικές διαφορές μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών δεν υπάρχουν ποτέ, οι μόνες διαφορές που υπάρχουν είναι καθαρά εργατικές και συνδικαλιστικές. «Αυτό το αποδεικνύει και η δικαστική απόφαση που βγήκε πρόσφατα και επιβεβαιώνει τη συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου σας Κώστα Βλάχου, ως εκ τούτου ακυρώνει την απόλυσή του από την επιχείρηση, αφού τη θεωρεί παράνομη και καταχρηστική», υπογραμμίζει ο σύλλογος.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση, ο σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ να συσπειρωθούν και με τη συλλογική δράση και περιφρούρηση του σωματείου να απαντήσουν στις διασπαστικές κινήσεις του εργοδότη. «Αλλωστε αυτό φοβάται και ο εργοδότης σας και γι' αυτό χρησιμοποιεί τα ονόματά σας ερήμην σας», καταλήγει ο σύλλογος απευθυνόμενος στους εργαζόμενους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεκάδες καταγγελίες από εργαζόμενους ενόψει και της «Black Friday» (2019-11-28 00:00:00.0)
Καταφεύγει σε ελιγμούς και τρομοκρατία (2012-04-24 00:00:00.0)
Καθεστώς τρομοκρατίας των εργαζομένων (2002-11-16 00:00:00.0)
Αποχαρακτηρίζονται τα ανθυγιεινά (2002-03-01 00:00:00.0)
Επανεξετάζει τη στάση του (2000-10-06 00:00:00.0)