Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καθεστώς τρομοκρατίας των εργαζομένων

Πολιτική τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εργαζομένων εφαρμόζει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, θέλοντας προφανώς να πάρει τη ρεβάνς για τη μεγάλη νίκη που πέτυχαν με την ενότητά τους οι εργαζόμενοι, μετά τη μεγάλη κινητοποίηση του Οκτώβρη.

Τα παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) στο Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου. Αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές η διοίκηση του Δήμου δείχνει ξανά το «φιλεργατικό» της πρόσωπο με μια σειρά απαράδεκτες ενέργειες που δείχνουν την αλαζονεία του δημάρχου και της διοίκησης και την απροθυμία τους να ικανοποιήσουν το καθολικό αίτημα των εργαζομένων για την καταβολή του πριμ παραγωγικότητας. Προσπαθεί να εκδικηθεί τους εκλεγμένους συνδικαλιστές που πρωτοστάτησαν στον αγώνα με καταστρατήγηση του ν. 1264 περί συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών. Ηδη έχουν σταλεί από τον εισαγγελέα προσκλήσεις για προανάκριση στον πρόεδρο και στον γεν. γραμματέα του Συλλόγου για δήθεν παρεμπόδιση της αποκομιδής των σκουπιδιών. Περιέκοψε το μισθό του έκτακτου προσωπικού για τις ημέρες της απεργίας. Απαιτεί από τους εργαζόμενους να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν απαιτήσεις για τα έτη '90-'93, όταν δικαιούνται το πριμ παραγωγικότητας για την περίοδο 1990-1996. Κυκλοφορεί έγγραφο από τη διοίκηση του Δήμου με υπογραφή του γραμματέα, που καλεί τους εργαζόμενους να δηλώσουν με την υπογραφή τους αν απέργησαν ή αν υπήρχε στο χώρο εργασίας τους κατάληψη.

Η ΔΑΣ υπογραμμίζει ότι όπως με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι έβαλαν τέλος στα παιχνίδια που έπαιζαν σε βάρος τους και τους υποχρέωσαν να αποφασίσουν την καταβολή του πριμ παραγωγικότητας, έτσι θα δώσουν την κατάλληλη απάντηση και στη νέα εκστρατεία τρομοκράτησης που έχει εξαπολύσει η διοίκηση του Δήμου. Καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν το κατάπτυστο κείμενο, να μην απεμπολήσουν το δικαίωμά τους στο πριμ, να μην αποδεχτούν εκβιασμούς και αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων έχει ζητήσει συνάντηση με το δήμαρχο για συζήτηση για τη διευθέτηση καταβολής του πριμ παραγωγικότητας. Αν μέχρι τις 20 Νοέμβρη ο δήμαρχος αρνηθεί να παρακαθήσει σε συζήτηση, ο Σύλλογος θα καλέσει, σύμφωνα με δήλωση του γγ Δημήτρη Μπατσιά, έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ για να αποφασίσει για νέες κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ