Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ Π. ΨΥΧΙΚΟΥ
Φραγμός στους δρόμους... δύο ταχυτήτων

Οι μελέτες που αφορούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δήμους της χώρας, για να είναι νόμιμες θα πρέπει να εγκρίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς τα κυκλοφοριακά μέτρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελούν αμιγώς τοπική υπόθεση. Η παραπάνω απόφαση ανήκει στο Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), το οποίο ακύρωσε απόφαση που είχε εκδώσει το 1996 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλαιού Ψυχικού, σχετικά με διάφορα μέτρα κυκλοφοριακής οργάνωσης.

Ο Δήμος Π. Ψυχικού από το 1989 με κατάρτιση ειδικών μελετών είχε αποφασίσει να γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να αντιμετωπιστεί μελλοντικά το πρόβλημα της αυξανόμενης «διαμπερούς κυκλοφορίας» από οχήματα που χρησιμοποιούσαν τους δρόμους αυτού του προαστίου της Αττικής με κατεύθυνση είτε προς το κέντρο είτε προς τα βόρεια προάστια. Είναι προφανές ότι σκοπός του Δήμου Π. Ψυχικού ήταν να εξοβελίσουν τυχόν κυκλοφοριακά προβλήματα σε άλλους δήμους και να κάνουν το δικό τους δήμο κλειστή περιοχή και μη προσπελάσιμη από το πλατύ κοινό.

Ωστόσο, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο ακύρωσε το σκέλος της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε τη διαμόρφωση δύο οδικών κόμβων για τη διευκόλυνση της κυκλοφοριακής οργάνωσης, με το αιτιολογικό ότι η σχετική μελέτη θα έπρεπε να εγκριθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ