Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Στην υπηρεσία των εφοπλιστών

Με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής κατήγγειλε την ανύπαρκτη ακτοπλοϊκή σύνδεση των Σποράδων

Κάνοντας όλα τα χατίρια των εφοπλιστών, ως πιστός τους άνθρωπος, ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτης ανέχεται τις αυθαιρεσίες τους και αφήνει τις Σποράδες χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Βόλο.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, καταγγέλλοντας ότι το σταμάτημα της λειτουργίας ενός δρομολογίου έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους κατοίκους του νησιού, ενώ σημαντικά επιβαρύνονται και από την πρόσφατη αύξηση των εισιτηρίων.

Ο υπουργός είπε ότι έχει ρυθμιστεί το πρόβλημα των απαραίτητων ειδικών γραμμών και ήδη το καλοκαίρι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, αφού πραγματοποιήθηκαν στη συγκεκριμένη γραμμή 1.941 δρομολόγια με πληρότητα 40-70%, ενώ για το χειμώνα υπήρχαν δύο πλοία και τρία υδροπτέρυγα. Αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα, αφού ένα από τα πλοία μετά τη βλάβη που υπέστη δεν επανατοποθετήθηκε στη γραμμή και είπε γενικά και αόριστα ότι έχει ήδη παρέμβει για να υπάρξει λύση, τη στιγμή που η αδιαφορία αυτή των εφοπλιστών επιδεικνύεται παρά το ότι επιδοτούνται πλουσιοπάροχα. Οσο για τα ναύλα, είπε ότι η κυβέρνηση θέτει ένα πλαφόν και από εκεί και πέρα οι εταιρίες προχωρούν σε εκπτώσεις.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν χορτάσει υποσχέσεις, είπε ο Ν. Γκατζής, θυμίζοντας στον υπουργό ότι το Σεπτέμβρη είχε υποσχεθεί τη δρομολόγηση δύο πλοίων κάτι που ποτέ δεν έγινε, ενώ το ΤΖΕΤ που υπάρχει είναι ακριβό και δε μεταφέρει μεγάλα φορτηγά. Ο βουλευτής τόνισε ότι οι κάτοικοι πραγματοποίησαν μεγάλες κινητοποιήσεις το περασμένο καλοκαίρι, διεκδικώντας την ουσιαστική ακτοπλοϊκή σύνδεση, αλλά δεν έγινε τίποτα με αποτέλεσμα να χάσουν έσοδα από την πτώση του τουρισμού.

Αναφερόμενος στα ναύλα, είπε ότι με τον νέο κατάπτυστο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση αυξήθηκε η επιδότηση στους εφοπλιστές και έφτασε στα 13,5 δισ. και την ίδια στιγμή τα ναύλα είναι αυξημένα κατά 8% και η μεταφορά ενός αυτοκινήτου από το Βόλο στις Σποράδες κοστίζει όσο η μεταφορά στην Κύπρο. Ο Ν. Γκατζής κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση κάνει όλα τα χατίρια των εφοπλιστών, αφού αυτοί έχουν το δικό τους άνθρωπο στο υπουργείο Ναυτιλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ