Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ»
Επανεξετάζει τη στάση του

Μετά τη συγκέντρωση των εμποροϋπαλλήλων στο κατάστημα, η διεύθυνση επανεξετάζει τη θέση της, για την απόλυση εργαζόμενης

Εμποροϋπάλληλοι έξω από το «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ» χτες
Εμποροϋπάλληλοι έξω από το «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ» χτες
Κάτω από το βάρος των κινητοποιήσεων των εμποροϋπαλλήλων, η διεύθυνση του δισκοπωλείου « ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ» έδειξε μια πρώτη διάθεση συνδιαλλαγής, όσον αφορά την απόλυση της εργαζόμενης Σοφίας Πετράκη. Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του διευθυντή της επιχείρησης, του δικηγόρου της, συνδικαλιστών του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και της Λιάνας Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ, αποφασίστηκε εντός 48 ωρών η επιχείρηση να καταθέσει τις προτάσεις της, όσον αφορά την εργαζόμενη.

Ταυτόχρονα το σωματείο πραγματοποιούσε συγκέντρωση έξω από το δισκοπωλείο, για την επαναπρόσληψη της Σοφίας Πετράκη, η οποία και απολύθηκε την περασμένη Δευτέρα από την επιχείρηση μετά από πολύχρονες πιέσεις και παραβιάσεις των δικαιωμάτων της, επειδή κατέθεσε στο δικαστήριο στο πλευρό συναδέλφου της που είχε απολυθεί.

«Πάρτε πίσω την απόλυση», «Δημοκρατία στους χώρους δουλιάς», ήταν τα συνθήματα που φώναζαν οι εμποροϋπάλληλοι, ενώ όσο δυνάμωνε η φωνή τους τόσο περισσότερο η διεύθυνση του καταστήματος δυνάμωνε τη μουσική για να μην ακούνε οι άλλοι εργαζόμενοι και οι πελάτες στο κατάστημα, τις φωνές τους. Παράλληλα μοίρασαν ανακοινώσεις του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας τόσο στους καταναλωτές - πολλοί από τους οποίους δεν μπήκαν στο κατάστημα όταν έμαθαν για την απόλυση - όσο και στους εργαζόμενους μέσα στο μαγαζί, παρουσία όμως πάντα στελεχών της επιχείρησης.

Με τις ανακοινώσεις τους οι εμποροϋπάλληλοι καλούσαν τους συναδέλφους τους να αντισταθούν και να ξεσηκωθούν στη βαρβαρότητα της εργοδοσίας, ενώ παράλληλα καλούσαν τον υπουργό Εργασίας και τη ΓΣΕΕ να δουν με ποιες συνθήκες δουλεύουν οι εργαζόμενοι και να πάρουν θέση, καθώς μέχρι τώρα η ΓΣΕΕ τηρεί «σιγή ιχθύος» και το υπουργείο μέσω της Επιθεώρησης Εργασίας έχει γυρίσει την πλάτη στην εργαζόμενη. Στη διαμαρτυρία των εμποροϋπαλλήλων παραβρέθηκε και ο Αλ. Καλύβης, αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη διεύθυνση της επιχείρησης, η βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε στο «Ρ»: «Μετά τις κινητοποιήσεις η επιχείρηση έδειξε διάθεση συνδιαλλαγής. Οπότε εν αναμονή των προτάσεων από την εταιρία και με δεδομένη τη θέση και των δύο πλευρών, να συνεχιστεί η εργασιακή σχέση, οι κινητοποιήσεις των εμποροϋπαλλήλων ανεστάλησαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ