Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΣΙΚ
Επικίνδυνη εκμετάλλευση

Σε απελπιστική κατάσταση έφερε η εργοδοσία των κέντρων αισθητικής «ΣΙΚ», τους εργαζόμενους του καταστήματός της και στον Πειραιά, καθώς αρνείται να τους καταβάλλει τα δεδουλευμένα χρόνων, ενώ εδώ και μήνες έχει εγκαταλείψει κατάστημα και εργαζόμενους. Ανάλογη στάση έχει κρατήσει για 150 εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, οφείλοντάς τους περισσότερα από 150 εκατ. δραχμές για δεδουλευμένα. Χτες, εργαζόμενη στο κατάστημα του Πειραιά, επιχείρησε να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο του κέντρου!

Η διεύθυνση της επιχείρησης, χωρίς να απολύσει τους εργαζόμενους, εγκατέλειψε το συγκεκριμένο κατάστημα, το οποίο οδηγήθηκε σε πλειστηριασμό. Οι εργαζόμενοι συνέχισαν ωστόσο να πηγαίνουν στην εργασία τους, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και τη δουλιά τους. Σταδιακά, κόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα και το τηλέφωνο. Χτες, κόπηκε και το νερό. Αυτό ήταν το αποκορύφωμα. Σαν να μην έφτανε αυτό, η εργαζόμενη οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, καθώς η απόπειρα αυτοκτονίας θεωρείται «ποινικό αδίκημα»! Μετά από παρέμβαση του γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Μ. Νουφαρίτση, δεν υπήρξε συνέχεια.

Τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους των ΣΙΚ έχει εκφράσει με πρόσφατη ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το οποίο κάλεσε το υπουργείο Εργασίας και όλους τους αρμόδιους φορείς να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Παράλληλα σημείωνε: «Τα προβλήματα συσσωρεύονται, χρονίζουν και επειδή διαπιστώνουμε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει πολιτική βούληση από την κυβέρνηση για την αντιμετώπισή τους, πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον δρόμο του κοινού αγώνα των εργαζομένων στο συγκεκριμένο χώρο, μ' όλους μαζί τους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ