Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ολική «παράλυση» την Τρίτη

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας συμμετέχουν αγωνιστικά στην 24ωρη απεργία

Ακινητοποιημένα θα είναι και τα λεωφορεία
Ακινητοποιημένα θα είναι και τα λεωφορεία
«Παραλύουν» την ερχόμενη Τρίτη 10 Οκτώβρη, για 24 ώρες, «ηλεκτρικός σιδηρόδρομος», «μπλε» και «πράσινα» λεωφορεία, τρόλεϊ και οι συρμοί του μετρό.

Ολοι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας θα πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στην οποία, επίσης, θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στην «Ολυμπιακή Αεροπορία» και τις ξένες αεροπορικές εταιρίες, στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και στον ΟΣΕ.

Με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ επισημαίνει ότι με την ενιαία αυτή απεργιακή κινητοποίηση, που δεν είναι μια απλή τυπική διαδικασία συμμετοχής στην απεργία της ΓΣΕΕ, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας εκφράζουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στην επιχειρούμενη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η 24ωρη απεργία δεν έχει την έννοια της «τουφεκιάς στον αέρα» ή απλής καταστατικής υποχρέωσης συνδικάτου - μέλους προς τις αποφάσεις των ανωτέρων οργάνων. «Για μας, αυτή η ενιαία αγωνιστική έκφραση των εργαζομένων στα δημόσια συγκοινωνιακά μέσα, είναι η αρχή της θεμελίωσης του ενιαίου φορέα στις αστικές συγκοινωνίες, με ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς και ικανοποιητικούς όρους αμοιβής, με κυρίαρχο γνώμονα οι συγκοινωνίες να είναι υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, με κάθε τρόπο και μορφή», καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδικάτου.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Τρίτη θα ακινητοποιηθεί για πρώτη φορά από τη λειτουργία του και το μετρό της Αθήνας, στο οποίο δεν υπάρχει ακόμη συνδικάτο, ωστόσο, οι εργαζόμενοι σ' αυτό καλύπτονται συνδικαλιστικά από τη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ