Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Στάλθηκε μήνυμα αντίστασης

Δυναμικό συλλαλητήριο από τη Συντονιστική Επιτροπή χτες και νέα συνάντηση στην απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης

Με μαζική παρουσία εργαζομένων, αλλά και νέων συνδικαλιστικών δυνάμεων να συσπειρώνονται στον ταξικό προσανατολισμό της Συντονιστικής Επιτροπής Αχαΐας πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ δυναμικό συλλαλητήριο στην Πάτρα ενάντια στα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών. Το συλλαλητήριο, το οποίο διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Νομού Αχαϊας, ήταν ένας προάγγελος της επιτυχίας της πανεργατικής απεργίας στις 10 Οκτώβρη, για την οποία σωματεία και συνδικαλιστές όλες τις προηγούμενες μέρες στήριξαν με περιοδείες σε πολλούς εργασιακούς χώρους, εργοστάσια και γιαπιά.

Ολα αυτά βέβαια έρχονται σε αντίθεση με τη συμβιβασμένη και υποταγμένη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, που όλο αυτό τον καιρό κάνει ό,τι είναι δυνατόν να μην εκφραστούν αγωνιστικά οι εργαζόμενοι. Αποκορύφωμα είναι η απόφαση που έλαβε - συντονισμένη με άλλα φιλοκυβερνητικά ΕΚ στην Ελλάδα - να μεταφέρει την απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης στην Αθήνα, διασπώντας την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων. Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους της πόλης στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει στο Εργατικό Κέντρο την Τρίτη στις 10.30 το πρωί.

Το συλλαλητήριο άνοιξαν με αγωνιστικούς χαιρετισμούς, εκπρόσωποι εργαζομένων σε εργασιακούς χώρους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα στο συλλαλητήριο χαιρέτισαν ο Π. Παπανδρέου, αντιπρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Θώρακα, η Δ. Παναγοπούλου πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης των εργαζομένων στο συνεργείο καθαριότητας στο νοσοκομείο ΡΙΟ και ο Α. Γαλάνης εργαζόμενος στην επιχείρηση «Κρητικός».

Κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο ήταν ο Σ. Ανδρεόπουλος, μέλος της διοίκησης του ΕΚ, ο οποίος σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας. Ο συνδικαλιστής κατήγγειλε τόσο την κυβέρνηση για τα αντεργατικά μέτρα που σχεδιάζει να πάρει, όσο και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και την τακτική που ακολουθούν, ξεπουλήματος της εργατικής τάξης, «κοινωνικών διαλόγων». Ο Σ. Ανδρεόπουλος χαιρέτισε όλους τους κλάδους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις στην περιοχή και συμμετείχαν στο χτεσινό συλλαλητήριο. Τέλος, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή την Τρίτη κάνοντάς την την πιο μαζική των τελευταίων χρόνων, ώστε να εκφραστεί και η αντίθεση στη γραμμή συναίνεσης που ακολουθεί το ΕΚ Πάτρας μεταφέροντας εργαζόμενους στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ