Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Πρόταση ένταξης των Ταμείων στο ΙΚΑ

Αιφνιδιασμό επιχείρησε χτες η κυβέρνηση, σχετικά με το θέμα του ασφαλιστικού των τραπεζοϋπαλλήλων, προτείνοντας την ένταξη όλων των Ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων στο ΙΚΑ και δημιουργία ενιαίου επικουρικού ταμείου, ανοίγοντας έναν ακόμα «κοινωνικό διάλογο».

Η πρόταση της κυβέρνησης ήρθε μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι μεταξύ των υπουργών Εργασίας Τ. Γιαννίτση, Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου και του προέδρου της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, Θ. Καρατζά. Το βράδυ ανακοινώθηκε η πρόταση στο προεδρείο της ΟΤΟΕ σε συνάντηση που κάλεσε ο υπουργός Εργασίας.

Αργά χτες το βράδυ μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Δ. Κουσελάς, δήλωσε σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης ότι δεν ενδιαφέρει τον κλάδο το οργανωτικό ζήτημα (το πώς θα γίνει δηλαδή) αλλά οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι παροχές που θα υπάρχουν για ενιαίο φορέα ασφάλισης. Οσον αφορά όμως στο θέμα των Ταμείων αυτασφάλειας - αίτημα της ΟΤΟΕ είναι η απεμπλοκή τους από το κράτος και μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ - σημείωσε ότι έλαβε την άρνηση της κυβέρνησης να το συζητήσει. Να σημειώσουμε ότι αίτημα εδώ και χρόνια των τραπεζοϋπαλλήλων είναι η δημιουργία ενιαίου Ταμείου στην κύρια και επικουρική σύνταξη.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Χρ. Πρωτόπαππας, από την πλευρά του, ανέφερε ότι η ΟΤΟΕ δεν έχει πρόβλημα με την πρόταση της κυβέρνησης αρκεί να εξασφαλίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις που θέτει αυτή. Παράλληλα, έκανε λόγο για «διάλογο» προκειμένου να λυθεί το ασφαλιστικό πρόβλημα στον κλάδο και ότι η κυβέρνηση... δε θα επιβάλει αποφάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ