Παρασκευή 1 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
Αποχαρακτηρίζονται τα ανθυγιεινά

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκα, Ν. Γκατζή και Αγγ. Τζέκη

Το θέμα της μετάταξης διαφόρων ειδικοτήτων από υψηλότερες σε χαμηλότερες ασφαλιστικές καλύψεις, μέσω του νέου Κωδικολογίου του ΙΚΑ, που αφορά στις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις των εργοδοτών, έφεραν, με Ερώτησή τους στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας, Ν. Γκατζής και Α. Τζέκης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων δηλώνεται σε διαφορετικές ασφαλιστικές καλύψεις από αυτές που ανήκουν πραγματικά, π.χ., εργαζόμενοι στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Δηλώνονται, λοιπόν, έτσι, όπως τονίζεται, που να οδηγούν στη δημιουργία προβλημάτων αποχαρακτηρισμού μιας σειράς ειδικοτήτων.

«Ακόμα άλλοι ασφαλισμένοι - συνεχίζει η Ερώτηση - π.χ., λογιστές, όσοι από αυτούς είναι πτυχιούχοι ΤΕΙ - ΙΕΚ κλπ., χαρακτηρίζονται αυθαίρετα σαν βοηθοί λογιστών ή σαν υπάλληλοι που τηρούν λογιστικά βιβλία. Μ' αυτήν τη διατύπωση, επιχειρείται από το ΙΚΑ η καταστρατήγηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η μισθολογική και ασφαλιστική τους υποβάθμιση. Τα προβλήματα αυτά αγκαλιάζουν όλους τους κλάδους των εργαζομένων».

Οι βουλευτές, απευθυνόμενοι στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ρωτούν: «Τι άμεσα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα και οι επιπτώσεις σε βάρος των εργαζομένων; Τι διορθωτικά μέτρα προτίθεται να πάρει για να μην υπάρχουν από τη διοίκηση του ΙΚΑ παρόμοια προβλήματα;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ