Παρασκευή 1 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ
Σοβαρός τραυματισμός εργάτη

Ενας ακόμα εργάτης κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του την προηγούμενη βδομάδα στο εργοτάξιο κατασκευής του Ολυμπιακού Κλειστού Γυμναστηρίου στα Ανω Λιόσια. Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ο 43χρονος Ιωάννης Παπαδόπουλος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στις 18 Φλεβάρη, πέφτοντας από ύψος 5,5 μέτρων. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εργαζόμενος μέχρι και χθες βρισκόταν στην Εντατική του ΚΑΤ σε κρίσιμη κατάσταση.

Και αυτό το περιστατικό αναδεικνύει τη μη λήψη μέτρων ασφάλειας από τους εργοδότες, στο όνομα του κέρδους, και την κυβερνητική συνενοχή. Ενδεικτικοί είναι οι πολύ σοβαροί τραυματισμοί και θάνατοι εργαζομένων που σημειώθηκαν σε μια σειρά μεγάλα έργα και στα οποία ουσιαστικός εργοδότης είναι η ίδια η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία - που ο «Ρ» έχει καταγεγραμμένα και που σίγουρα αντικατοπτρίζουν ένα μόνο μέρος της πραγματικότητας - έχουν σημειωθεί από τις αρχές του καλοκαιριού του 2001 μέχρι τώρα 5 θάνατοι εργατών και 5 τραυματισμοί σε μεγάλα έργα όπως τα Ολυμπιακά, η Αττική Οδός, η Δυτική Περιφερειακή του Υμηττού, η σήραγγα του ΟΣΕ στο Σουσάκι Κορίνθου, το εργοτάξιο στη Λεωφόρο Καβάλας, το ΜΕΤΡΟ και αλλού. Ακόμα θα πρέπει να προστεθούν και οι 55 τραυματισμοί εργαζομένων στο Ολυμπιακό Χωριό που σημειώθηκαν κατά τις πρώτες 80 ημέρες πραγματικού εργάσιμου χρόνου (ανάμεσα στους μήνες Αύγουστο και Νοέμβριο του 2001) του έργου, που πρόσφατα έγιναν γνωστοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ