ΖΑΓΟΡΑ ΠΗΛΙΟΥ
Μαζική κινητοποίηση για την Υγεία
Τετάρτη 3 Απρίλη 2013

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Με μια μαζικότατη και δυναμική κινητοποίηση, που οργάνωσε η νεοσυγκροτηθείσα Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Ζαγοράς - Μουρεσίου Πηλίου, ο λαός της περιοχής διατράνωσε την απόφασή του να ξεσηκωθεί, αγωνιστικά, κατά της πολιτικής που υποβαθμίζει τις παροχές Υγείας και να διεκδικήσει την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Στη συγκέντρωση που έγινε, χτες το πρωί, στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι πολλών μαζικών φορέων που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα, όπως οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Πουρίου, Μακρυράχης, ο Σύλλογος Αλιέων Ζαγοράς, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ανατολικού Πηλίου, η Ενωση Γυναικών Ζαγοράς, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ζαγοράς «Γιάννης Κορδάτος». Μακρυράχης, Πουρίου, ο Αθλητικός Ομιλος Ζαγοράς «Κένταυρος», οι Σύλλογοι Γονέων Γυμνασίου - Λυκείου Ζαγοράς, Ενιαίου Δημοτικού Ζαγοράς, Δημοτικού Σχολείου Πουρίου, Δημοτικού Σχολείου Μακρυράχης, τα 15μελή Γυμνασίου - Λυκείου Ζαγοράς, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ζαγοράς, οι Συνεταιρισμοί Γυναικών Ζαγοράς και Ανηλίου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Β. Τσαπράζης, ο οποίος επεσήμανε ότι η υποβάθμιση της Υγείας είναι σε άμεση συνάρτηση με την υποβάθμιση της Παιδείας, της Πρόνοιας, της Ασφάλισης, με τις περικοπές στο δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα, στους μισθούς και τα μεροκάματα, με τα χαράτσια που συνεχώς αυξάνουν και κατήγγειλε την τρικομματική κυβέρνηση που εφαρμόζει αυτήν την πολιτική, αλλά και τη Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια Θεσσαλίας που τη στηρίζουν.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε πορεία μέχρι το δημαρχείο, όπου επιδόθηκε το ψήφισμα με τις διεκδικήσεις που είναι:

* Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν, υψηλού επιπέδου Υγεία για το λαό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Πλήρη Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη για όλους. Κανένας Ανασφάλιστος.

* Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς με βάση τις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής. Αμεση πρόσληψη γενικών γιατρών, παθολόγου, παιδιάτρου, καρδιολόγου, μικροβιολόγου. Στελέχωση με το απαραίτητο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό μόνιμης και πλήρους απασχόλησης για την απρόσκοπτη λειτουργία καθ' όλο το 24ωρο. Κάλυψη με ιατροφαρμακευτικό υλικό. Επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων. Κατάργηση του 5ευρω.

* Επαναλειτουργία των αγροτικών ιατρείων του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου και του υποκαταστήματος ΙΚΑ Ζαγοράς.

Στην αγωνιστική συγκέντρωση αναδείχτηκε και το πρόβλημα της κατάστασης του Οδικού Κυκλώματος του Πηλίου, που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των διερχομένων και για το οποίο η Λαϊκή Επιτροπή διεκδικεί έργα αποκατάστασης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κραυγή αγωνίας να μετατραπεί σε φωνή διεκδίκησης για μέτρα αποκατάστασης(2023-09-27 00:00:00.0)
Να αποζημιωθούν 100% και να ενισχυθούν οικονομικά οι πληγέντες αγρότες(2021-10-13 00:00:00.0)
Παρέδωσαν κτίριο πολυιατρείου σε ιδιώτες της Υγείας(2013-05-28 00:00:00.0)
Αγρότες σε απόγνωση(2003-08-23 00:00:00.0)
Δυο χρονιές ζημιές και καμία αποζημίωση(2002-06-19 00:00:00.0)
Ερώτηση για τη Μακρυράχη(2002-05-09 00:00:00.0)