ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Το έγκλημα κλιμακώνεται με γερές ιμπεριαλιστικές «πλάτες»

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από επιθέσεις του στρατού κατά Παλαιστίνιων διαδηλωτών την Παρασκευή

Σάββατο 21 Ιούλη 2018 - Κυριακή 22 Ιούλη 2018

Copyright 2018 The Associated

Η Γάζα βυθίστηκε ξανά στο πένθος (φωτ. συγγενείς των εφήβων που σκοτώθηκαν κατά τις τελευταίες επιδρομές)
Σύνθημα για νέα, άγρια, μελετημένη κλιμάκωση της επιθετικότητας σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού έδωσε ο «νόμος της εθνικότητας», που εγκρίθηκε στην ισραηλινή Βουλή («Κνεσέτ») την Πέμπτη τα ξημερώματα.

Η ψήφιση του νόμου έδωσε το «πράσινο φως» για την ένταση της επίθεσης σε βάρος κάθε πλευράς της ζωής των Παλαιστινίων, επιβάλλοντας μεταξύ άλλων την άμεση και γοργή επέκταση των εβραϊκών εποικισμών, προβλέποντας ότι «το δικαίωμα στην εθνική αυτοδιάθεση μέσα στο κράτος του Ισραήλ ανήκει μόνο στον εβραϊκό λαό».

Λίγες μόνο ώρες μετά από την έγκριση του νόμου, ο κατοχικός στρατός εξαπέλυε νέες επιθέσεις κατά Παλαιστινίων που διαδήλωναν για το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων εκεί που γεννήθηκαν, για το δικαίωμα του λαού τους σε μια ελεύθερη πατρίδα, αλλά και ενάντια στο νέο αντιδραστικό νομοθέτημα.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι διαδηλωτές είχαν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας και οι τραυματίες ξεπερνούσαν τους 120.

Βομβαρδισμοί είχαν ξεκινήσει ξανά και μέσα στην Πόλη της Γάζας, μεταξύ άλλων στον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Μπουρέιζ.

Αλλά και στη Δυτική Οχθη, αναφέρονταν τουλάχιστον τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίες από ισραηλινά πυρά κοντά στην Καλκίλια.

Για την «ασφάλεια» γεωπολιτικών σχεδιασμών

Ολη την περασμένη βδομάδα, το Παλαιστινιακό βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο σκληρών ιμπεριαλιστικών παζαριών που αφορούν όλη τη Μέση Ανατολή. Δεν ήταν καθόλου τυχαίο ότι μετά από την πολυσυζητημένη συνάντησή τους στο Ελσίνκι, οι Πρόεδροι ΗΠΑ και Ρωσίας ξεχώρισαν τη σημασία να στηριχτεί η «ασφάλεια του Ισραήλ». Τα τραπέζια των ιμπεριαλιστικών παζαριών έχουν πάρει «φωτιά» για την επόμενη μέρα σε όλη τη φλεγόμενη Μέση Ανατολή και ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα προσβλέπουν ιδιαίτερα στο ρόλο που το Ισραήλ μπορεί να διαδραματίσει για την ευόδωση των σχεδιασμών τους, επενδυτικών και πάνω απ' όλα γεωπολιτικών. Ενδεικτική των παζαριών είναι, για παράδειγμα, η προθυμία που ανοιχτά ομολογεί πλέον και το Ισραήλ, να δείξει μια «ανοχή» στο καθεστώς Ασαντ στη Συρία, με αντάλλαγμα μια πιο αποφασιστική «αντιμετώπιση» του Ιράν.

Με αυτές λοιπόν τις γερές ιμπεριαλιστικές «πλάτες» είναι που κλιμακώνεται η αγριότητα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού:

Τη νέα κλιμάκωση της ισραηλινής επιθετικότητας κατήγγειλε και ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα, Μαρουάν Τουμπάσι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε εξέλιξη οι σφοδρές επιθέσεις στη Ράφα και ο νέος εκτοπισμός δεκάδων χιλιάδων αμάχων (2024-05-09 00:00:00.0)
Αντιμέτωποι με τις πολλαπλές καταστροφικές συνέπειες της ισραηλινής επίθεσης και του αποκλεισμού (2023-11-29 00:00:00.0)
Νέα σφαγή στην Παλαιστίνη με τις «πλάτες» ΗΠΑ και ΕΕ (2021-05-12 00:00:00.0)
Κλιμακώνει το έγκλημα με το «νόμο της εθνικότητας» (2018-07-20 00:00:00.0)
Συμφωνία για περιορισμένη μετακίνηση Παλαιστίνιων... (2005-11-16 00:00:00.0)
Συνήθεις «επιθέσεις ακριβείας» (2004-09-21 00:00:00.0)