Πέμπτη 28 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Η «αποκέντρωση» της αντιΚΚΕ επίθεσης

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η συκοφαντική επίθεση κατά του ΚΚΕ, που, το τελευταίο διάστημα και ενόψει των επερχόμενων εκλογών, λαμβάνει εκτεταμένες και σφοδρές διαστάσεις, με πρωταγωνιστές συγκεκριμένα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, μεταφέρεται στα περιφερειακά ΜΜΕ, σε μια προσπάθεια να διαχυθεί παντού και να «δηλητηριάσει» όσο το δυνατόν περισσότερους. Το ρόλο του «αναμεταδότη» έχουν αναλάβει εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικά μέσα της επαρχίας, που κινούνται στο «ντορό» των μεγάλων συγκροτημάτων, προωθώντας τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις του ΠΑΣΟΚ.

Στη Θεσσαλία, αυτή τη «δουλιά» ανέλαβε μια νεότευκτη πανθεσσαλική εφημερίδα, η «Θεσσαλική ΗΧΩ», που εκδίδεται από πρώην στελέχη του ΚΚΕ και του ΣΥΝ και η οποία φαίνεται ότι φιλοδοξεί να διακριθεί στον «αγώνα» κατά του ΚΚΕ.

Προς τούτο χρησιμοποιεί αρθρογράφους της, οι οποίοι και επιδίδονται στο «σπορ» της αντιΚΚΕ επίθεσης, αντιγράφοντας «επιχειρήματα» πρωτοπόρων του «εγχειρήματος», όπως της «Ελευθεροτυπίας» και του «Βήματος». Ετσι και στη Θεσσαλία βλέπουμε να αναπαράγονται τα περί «σύμπλευσης ΚΚΕ και ΝΔ», περί «λαϊκισμού» κ.ά.

Οι επαρχιακοί δημοσιογράφοι της συγκεκριμένης εφημερίδας, και η εφημερίδα, που επιτίθενται κατά του ΚΚΕ, αναμασώντας την «πράσινη προπαγάνδα» και προσθέτοντας «γαρνιτούρα» από «κίτρινο», είναι φανερό ότι δεν προβάλλουν απλώς «προσωπικές απόψεις», αλλά, λειτουργώντας σαν «τοπικοί αναμεταδότες», προωθούν τη γενικότερη αντιΚΚΕ επίθεση. «Αξιος ο μισθός τους», αλλά «σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν»...

Ποιος κυβερνά;

Ωρυόταν πάλι χτες το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή, η Μ. Δαμανάκη - πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ και νυν τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ - ότι την Ελλάδα δεν την κυβερνά ο δικομματισμός, αλλά η ΝΔ. Απελπισμένη η προσπάθειά της, όπως και πολλών άλλων συναδέλφων της στο κόμμα όπου βρίσκεται σήμερα, να ξεφύγουν από την πραγματικότητα που ξέρει όποιος ζει σ' αυτή τη χώρα. Ωστόσο κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ας απαντήσουν: Υπάρχει κανένας νόμος της ΝΔ, που όταν έγινε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ τον κατάργησε και δεν τον εφάρμοσε; Υπάρχει επίσης κανένας του ΠΑΣΟΚ που όταν έγινε κυβέρνηση η ΝΔ τον κατάργησε και δεν τον εφαρμόζει;

Ποιες μικρομεσαίες;

Το όψιμο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις εξέφρασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γ. Παπαθανασίου, μιλώντας πριν λίγες μέρες σε ημερίδα του ΕΒΕΑ.

Με έμφαση στα προγράμματα της ΕΕ ο Γ. Παπαθανασίου κόμπασε γιατί η κυβέρνησή του, λέει, ενέταξε τις «μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις» σ' αυτά.

Για ποιες μικρομεσαίες «κόπτεται» η κυβέρνηση; Ιδού: γι' αυτές που απασχολούν μέχρι 49 εργαζόμενους, που έχουν μέσο ετήσιο κύκλο εργασιών τα τελευταία τρία χρόνια μέχρι 10 εκατ. ευρώ και προτεινόμενα επενδυτικά προγράμματα μέχρι 200.000 ευρώ!

Δηλαδή για τις μεγάλες. Ετσι, για να μην ξεχνιόμαστε...

Εξωτερική πολιτική υπό τον ΣΕΒ!

Οι πάντες γνωρίζουν ότι βασική προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής είναι η προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, άλλωστε σε όλα τα ταξίδια τους στο εξωτερικό οι υπουργοί συνοδεύουν επιχειρηματικές αποστολές. Το καινούριο είναι η οργανική σύμφυση και διαπλοκή του υπουργείου Εξωτερικών με τον ΣΕΒ. Αυτό προκύπτει σαφώς από το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν ο γγ του ΥΠΕΞ Θ. Σκυλακάκης και ο γγ του ΣΕΒ Θ. Λαβίδας. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, μεταξύ άλλων, η συνεργασία θα εκδηλωθεί με τη συμμετοχή του ΣΕΒ σε εκδηλώσεις οικονομικής διπλωματίας που διοργανώνονται από το υπουργείο Εξωτερικών, με την ενημέρωση των πρέσβεων και όλων των προϊσταμένων των γραφείων Εξωτερικών από τα επιμέρους όργανα του ΣΕΒ, ενώ οι διπλωματικοί υπάλληλοι που πρόκειται να υπηρετήσουν σε γραφεία οικονομικής διπλωματίας θα επιμορφώνονται «σε μεγάλες ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις»! Ποιος μίλησε για... ιδιωτικοποίηση της εξωτερικής πολιτικής;

Στην κάλπη με την πείρα των αγώνων

Στις επερχόμενες εκλογές, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να κεφαλαιοποιήσουν προς το δικό τους συμφέρον όλη τη δυναμική που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα από τους αγώνες για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα. Στις κινητοποιήσεις για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα, στους τόπους δουλιάς και στις συνοικίες, στην πάλη για το μεροκάματο, την ανεργία, αλλά και την Υγεία, την Παιδεία, ζυμώθηκαν αιτήματα και αναδείχτηκαν στοιχεία που κάτω από προϋποθέσεις μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για πιο ριζικές αλλαγές προς όφελος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Με βάση την πείρα από αυτές τις καθημερινές μάχες, οι εργαζόμενοι καλούνται να φτάσουν μέχρι την κάλπη. Οι αγώνες, ανάλογα με τη μαζικότητα και το περιεχόμενό τους, μπορούν να φρενάρουν τα αντιλαϊκά μέτρα, να τα καθυστερήσουν. Μπορούν ακόμα και να οδηγήσουν στην απόσπαση κατακτήσεων, οι οποίες όμως θα βρίσκονται υπό διαρκή απειλή. Με την πρώτη ευκαιρία το κεφάλαιο και τα κόμματά του θα επιχειρήσουν να τις πάρουν πίσω. Οι αγώνες από μόνοι τους δεν είναι αρκετοί, αν δε συνοδεύονται και από ουσιαστική καταδίκη των κομμάτων του κεφαλαίου, από μαζικό απεγκλωβισμό συνειδήσεων, από την ανατροπή των συσχετισμών. Από την ανάδειξη και την ισχυροποίηση της άλλης προοπτικής, της εναλλακτικής πρότασης εξουσίας που σήμερα προβάλλει το ΚΚΕ.

Ενα παράδειγμα: Τι μήνυμα θα στείλει μια εργάτρια της «Σεξ Φορμ» που μερόνυχτα πάλευε για το μεροκάματο και την ουσιαστική προστασία της όταν απολύθηκε, αν στις εκλογές ψηφίσει τη ΝΔ; Που μάτωσε τα πόδια της στις πορείες, στα νυχτέρια της περιφρούρησης της απεργίας και της κατάληψης του εργοστασίου; Είναι καθαρό ότι η ψήφος της θα μεταφραστεί σαν επιβράβευση της πολιτικής που την πέταξε στο δρόμο. Της πολιτικής που κοιτάζει να της πάρει πίσω διπλά και τρίδιπλα όσα υποχρεώθηκε να της δώσει κάτω από την πίεση του δικού της αγώνα. Που της αρνείται τη σύνταξη την οποία δικαιούται μετά από 30 και πλέον χρόνια δουλιάς.

Αντίστοιχα, η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ θα εκληφθεί σαν επιδοκιμασία της πολιτικής που επί χρόνια «τάιζε» τον εργοδότη της με προνόμια και επιδοτήσεις για να μπορεί σήμερα, αφού την ξεζούμισε, να την απολύσει ανενόχλητος. Της πολιτικής που μόνο σε ζητήματα διαχείρισης διαφέρει από αυτή της ΝΔ, όπως επιβεβαιώνουν και οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ προς τις εργάτριες τις μέρες των κινητοποιήσεων: Ημιαπασχόληση, επιδόματα πείνας, απόρριψη κάθε αιτήματος για ουσιαστική προστασία. Ψήφος στο ΣΥΝ και τοσ ΛΑ.Ο.Σ. είναι ψήφος ανώδυνη για το σύστημα, αφού στον πυρήνα της πολιτικής τους δεν το αμφισβητούν.

Στον αντίποδα, η ενίσχυση του ΚΚΕ στην κάλπη θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι τους παίρνουνε χαμπάρι. Οτι στο ΚΚΕ δεν αναγνωρίζουν μόνο έναν συνεπή συμπαραστάτη στους αγώνες τους, μια φωνή διαμαρτυρίας, αλλά το μοναδικό αντίπαλο δέος απέναντι στο δικομματισμό και στην πολιτική του. Οι προϋποθέσεις για μια τέτοια πολιτική απάντηση είναι σήμερα πιο ώριμες και αυτή θα πολλαπλασιάσει την αποτελεσματικότητα των αγώνων από την επόμενη κιόλας μέρα. Οι εργαζόμενοι έχουν αντικειμενικό συμφέρον να φτάσουν στο παραβάν με οξυμένο το πολιτικό τους κριτήριο. Αυτό είναι που τρομάζει περισσότερο το κεφάλαιο και τα κόμματά του, αυτό το φόβο τους πρέπει να μεγαλώσει το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών.


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ

Για την επιχειρηματικότητα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ τους κυρίους που απαρτίζουν το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το οποίο βρέθηκε στην Ελλάδα και προτείνει μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Ο υπουργός Εργασίας τους ξέρει που συναντήθηκε μαζί τους.

Πάντως, όποιοι κι αν είναι, τους συνιστούμε να μην πολυκυκλοφορούν στη χώρα και να λένε αυτές τις απόψεις τους όπου βρεθούν. Βλέπετε, με 45 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά, τα νεύρα του κόσμου είναι τεντωμένα...

Κι όταν λέμε «του κόσμου» εννοούμε αυτών που δουλεύουν, που τα βγάζουν δύσκολα πέρα, που στήνονται στις ουρές του ΙΚΑ και αγανακτούν με την ακρίβεια. Τους θυμίζουμε ότι αυτός ο πλανήτης δεν αποτελείται από γραφειοκράτες που «σπάνε το κεφάλι τους» για το πώς θα «ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα».

ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ πλήρως το τοπίο της φοροδιαφυγής υπόσχεται το ΣΔΟΕ και θα καταρτίσει λίστες επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν συστηματικά κι αυτό αποτελεί - υποστηρίζουν - δύσκολο έργο.

Εμείς μπορούμε να τους διευκολύνουμε πάντως. Ας πάρουν απλά τα φορολογικά και αναπτυξιακά νομοσχέδια που έχουν καταθέσει τα τελευταία 10 χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Εκεί θα διαπιστώσουν ακριβώς ποιες εταιρείες ωφελούνται και δεν πληρώνουν δραχμή.

Αλλά ...ξεχάσαμε, αυτοί είναι που φοροδιαφεύγουν νόμιμα. Οπότε δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο και κανείς δεν ασχολείται με τις απώλειες του δημοσίου.

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ που το παραδέχονται τουλάχιστον. Οπως είπε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος στη Βουλή, το νομοσχέδιο που έφερε για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης έχει στόχο να βοηθήσει τους επιχειρηματίες αφού οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα είναι, πάνω από όλα, επιχειρήσεις.

Γι' αυτό άλλωστε και κεντρικό ελεγκτικό όργανο στον χώρο πλέον θα είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ούτως ή άλλως μας πούλαγαν «ειδήσεις» και «ψυχαγωγία» με τον ίδιο τρόπο που μας πουλάνε γιαούρτια και παπούτσια. Ε, τώρα θα γίνεται και επισήμως.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Κατά τ' άλλα η ...ενημέρωση είναι «δημοκρατικό δικαίωμα του πολίτη», όπως μας λένε κατά καιρούς.

Οι ρυτίδες...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Σαν να έπιασε αυτή τη φορά η συνταγή του μπότοξ και τις ίσιωσε κάποιες από τις ρυτίδες. «Θέλει η Πανδώρα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει...». Εμφανίζεται ξετρελαμένη για όσα αντιΚΚΕ ψέματα αράδιασε ο Χ. Παπουτσής στην εκπομπή της ΝΕΤ με τη Λ. Κανέλλη. Οπως κάθε χαζοβιόλα αριστοκράτισσα ξέρει πως είναι ψέματα, άλλα εννοεί να χοροπηδάει όσο πιο ψηλά μπορεί τάχα απ' τη χαρά της, αφού φοβάται πως, αν σταματήσει, θα θυμηθεί πως είναι ψέματα κι επίσης πως αυτή είναι τόσο ξοφλημένη που κανένα μπότοξ δεν τη διορθώνει...

«Περικοπές» και «βελτίωση» δεν κολλάνε

Αλλη μια προεκλογική φιέστα πρόσθεσε στην καθημερινή του δραστηριότητα ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπης, μακράν πρώτος σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, από κάθε άλλο υπουργό της «νέας διακυβέρνησης».

«Τίμησε» με την παρουσία του τα «γενέθλια» των 30 χρόνων «από συστάσεως του ΟΑΣ και της ΕΑΣ - ΟΑΣΑ - ΕΘΕΛ». Πρώτα ύμνησε την «κυβέρνηση του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή», που ενέταξε το συγκοινωνιακό σύστημα στην εποπτεία και λειτουργία του κράτους και μετά υπερηφανεύτηκε ότι έχει θέσει «τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών για την επόμενη δεκαετία». Αραγε, να μη γνωρίζει ο κύριος Λιάπης ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει περικόψει δραστικά από πέρυσι την επιδότηση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας; Σίγουρα το γνωρίζει και σίγουρα είναι σε θέση να καταλάβει ότι οι λέξεις «περικοπές» και «βελτίωση» σε αυτές τις περιπτώσεις, σπάνια συναντώνται στην ίδια φράση.

Στη γραμμή της συκοφαντίας...

Σε νέα επίθεση εναντίον του ΚΚΕ προχώρησε χτες ο Θ. Πάγκαλος, χρησιμοποιώντας τα γνωστά ψευδή επιχειρήματα που κατασκευάζει η Χαριλάου Τρικούπη με την καθοδήγηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Αλφα», το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε το χιλιοειπωμένο ότι τάχα «υπάρχει συμμαχία ΚΚΕ και υποστήριξη συστηματική της κυβέρνησης από το ΚΚΕ». Για παράδειγμα, χρησιμοποίησε την «υπόθεση των ομολόγων», υποστηρίζοντας «τα ίδια λέει το ΚΚΕ με την κυβέρνηση και τον κ. Κολιοκώστα». Το ΚΚΕ με στοιχεία και ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις καταδίκασε τη διαχρονική κλοπή των αποθεματικών των Ταμείων από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού, ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα λεφτά των Ταμείων από το 1950 και μετά και κάλεσε το λαό να απαιτήσει να δοθούν πίσω τα κλεμμένα που άρπαξαν οι «γαλαζοπράσινες» κυβερνήσεις. Αυτή η συνεπής και ξεκάθαρη θέση είναι που εξοργίζει το ΠΑΣΟΚ, αφού του χαλάει τη «σούπα» και το σχέδιο ...«καθαρά χέρια» της «νέας εποχής» του Γ. Παπανδρέου. Την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τη βολεύει η γνωστή κάλπικη διαχωριστική γραμμή «δεξιά - αντιδεξιά», προκειμένου να εγκλωβίζει λαϊκές δυνάμεις στη δική της πολιτική εκδοχή διαχείρισης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Γι' αυτό ακολουθεί την επικίνδυνη ταχτική όποιος δεν είναι μαζί μου είναι με τη ΝΔ και εχθρός μου. Και επειδή δεν μπορούν, όπως και η ΝΔ, να «βάλουν στο χέρι» το ΚΚΕ επιδίδονται στις γνωστές προβοκατόρικες θέσεις, που το επόμενο διάστημα θα πιπιλίσουν συστηματικά όλα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και στηρίζοντας την καθιερωμένη πλέον πρακτική αυτού του κόμματος έναντι του ΚΚΕ, θα καταφεύγουν στο ψέμα και τη συκοφαντία.

... και της δικομματικής εναλλαγής

Αφού, λοιπόν, ο Θ. Πάγκαλος εκτέλεσε την υπηρεσία του ως μέλος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, έσπευσε να προσφέρει τις «υπηρεσίες» του στην προάσπιση του συστήματος δικομματικής εναλλαγής στην εξουσία. «Νομίζω ότι το ΚΚΕ είναι μια αδιέξοδη επιλογή. Δεν είναι καν επιλογή αγανάκτησης και θεωρώ ότι όποιος ψηφίζει ΚΚΕ απλώς χάνει την ψήφο του. Δεν έχει κανένα νόημα η ψήφος στο ΚΚΕ». Ετσι μαζί με τον αντικομμουνισμό του επιστράτευσε και τη «θεωρία» της...«χαμένης ψήφου», εκφράζοντας τον «πόνο» και την «αγωνία» τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ που διαπιστώνουν ότι ένα συνεχώς διευρυνόμενο ποσοστό των ψηφοφόρων τους, που προέρχεται από τα λαϊκά στρώματα, αναζητάει έξοδο διαφυγής από τους κόλπους τους, και μάλιστα βλέπει σταθερά στο ΚΚΕ την υπεράσπιση των συμφερόντων του. Ετσι σαν γνήσιος εκφραστής της άρχουσας τάξης προσπαθεί με κάθε τρόπο να περιορίσει τις λαϊκές δυνάμεις που τους γυρίζουν την πλάτη. Αυτό φοβούνται. Οι εργαζόμενοι ας τους δώσουν την απάντηση που τους πρέπει...

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ρεαλιστική εναλλακτική διέξοδος

Στο επίκεντρο της δραστηριότητας που αναπτύσσει το ΚΚΕ και μπροστά στις βουλευτικές εκλογές βρίσκονται τα σοβαρά οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη, ο λαός στο σύνολό του. Αλλωστε, αυτά αποτελούν κριτήριο ψήφου με βάση την έως τώρα εμπειρία από τη διακυβέρνηση τόσο του ΠΑΣΟΚ πριν όσο και της ΝΔ τώρα. Βεβαίως, οι λαϊκές δυνάμεις πρέπει να κατανοήσουν πως για την κάλυψη των αναγκών τους, για τη λύση των προβλημάτων τους απαιτείται άλλη πολιτική απ' αυτή των κομμάτων της πλουτοκρατίας, και μάλιστα σε ρήξη με την πλουτοκρατία. Το ΚΚΕ θέτει στο επίκεντρο της εκλογικής συζήτησης αυτή την εναλλακτική του πρόταση διεξόδου, που βρίσκεται στη συγκρότηση του κοινωνικοπολιτικού μετώπου στην προοπτική της λαϊκής εξουσίας. Απ' αυτή τη σκοπιά πρέπει το λαϊκό κίνημα να διεκδικεί λύσεις, σ' αυτή την προοπτική πρέπει να αναπτύσσεται η λαϊκή κοινωνικοπολιτική πάλη. Αλλωστε και οι εκλογές είναι μια γενικευμένη πολιτική αναμέτρηση, επομένως οι εργαζόμενοι πρέπει να σταθμίσουν και να ψηφίσουν με βάση την αναγκαιότητα της εναλλακτικής σε όφελός τους πολιτικής διεξόδου, που δε βρίσκεται ούτε στη ΝΔ ούτε στο ΠΑΣΟΚ.

Λένε πολλοί πως αυτή η πολιτική πρόταση είναι ανέφικτη. Και πράγματι με το σημερινό συσχετισμό δυνάμεων έτσι είναι. Οι εκλογές είναι όμως μια μάχη, που δίνει την ευκαιρία να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα σ' αυτή την κατεύθυνση, στο βαθμό που αποδυναμωθούν σημαντικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα ενισχυθεί το ΚΚΕ. Σ' αυτές τις εκλογές ο λαός μπορεί και πρέπει να κάνει πράξη τη δυνατότητά του να φέρει κοντύτερα τη φιλολαϊκή προοπτική. Δυνατότητα υπαρκτή πέρα ως πέρα.

Αυτό που πρέπει να πιστέψουν η εργατική τάξη, τ' άλλα λαϊκά στρώματα, είναι ότι η εναλλακτική πολιτική διέξοδος που παλεύει το ΚΚΕ είναι αντικειμενικά ρεαλιστική. Οτι όλες οι σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής εργατικής οικογένειας μπορούν να ικανοποιηθούν. Δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά γύρω τους. Τα μεγέθη του παραγόμενου πλούτου είναι εξωφρενικά. Αρκεί ίσως ένα μόνο στοιχείο που δεν είναι και το μόνο. Το 2006 οι 300 περίπου εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες αποκόμισαν κέρδη ύψους 8,6 δισεκατομμυρίων ευρώ!!! Ας βάλει με το νου του ο άνθρωπος του μόχθου πόσα περισσότερα καρπώνονται όλοι οι υπάρχοντες κηφήνες από τη δική του αποκλειστικά και μόνο δουλιά. Πλούτος που μπορεί να διατεθεί για μισθούς και συντάξεις, για δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, για φτηνή λαϊκή στέγη, για έργα που να ανακουφίζουν το λαό. Η ίδια η χώρα όπου ζούμε έχει τέτοια φυσική «προίκα» που μπορεί να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για μια ανάπτυξη υπέρ του λαού.

Ο λαός μπορεί να ζήσει χωρίς τα παράσιτα που απομυζούν τον ιδρώτα και το αίμα του. Αν τα αποτινάξει από πάνω του μπορεί να ζήσει μια ζωή όπως την ονειρεύεται, τη θέλει και του αξίζει. Δεν του ταιριάζει ο ρεαλισμός της υποταγής, της μοιρολατρίας, του να αποδέχεται αδιαμαρτύρητα τα προβλήματα που η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ φορτώνει διαρκώς στην πλάτη του. Αρκεί μόνο η απόφαση να επιβάλει το δίκιο του. Να πάρει την τύχη του στα χέρια του. Ας κάνει το βήμα αυτό στις εκλογές. Ας μην παραπλανηθεί από τις δήθεν «εφικτές» λύσεις διαχείρισης του οπορτουνισμού. Η μόνη ρεαλιστική επιλογή είναι ισχυρό ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ