ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2000
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Ολοι στο Πεδίο ... του αγώνα!

Αύριο στο Πεδίον του Αρεως οι εργαζόμενοι της χώρας, οι αγρότες, οι μικροί επαγγελματοβιοτέχνες, οι νέοι και οι συνταξιούχοι απαντούν μαχητικά και αποφασιστικά στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική

Σε «πεδίο αντίστασης και αγώνα» μετατρέπει αύριο το Πεδίον του Αρεως το ΠΑΜΕ, με το μεγάλο πανελλαδικό παλλαϊκό συλλαλητήριο που διοργανώνει στη 1 το μεσημέρι. Η καρδιά της εργαζόμενης Ελλάδας χτυπά αύριο στο κέντρο της Αθήνας. Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ απευθύνεται σε όλους. Εδώ είναι η θέση του εργαζόμενου που του «σαρώνουν» τα δικαιώματα, του αγρότη που του κλέβουν το βιος, του επαγγελματοβιοτέχνη που τον «πνίγει» το μεγάλο κεφάλαιο, του άνεργου που η κυβέρνηση τον εξοστρακίζει, του συνταξιούχου που τον καταδίκασαν στο μαράζι της ανέχειας. Αύριο η θέση όλων είναι στο Πεδίον του Αρεως. Για να διαδηλώσουν για άλλη μια φορά, κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου.

Το συλλαλητήριο αυτό είναι η απάντηση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, για κλιμάκωση του αγώνα, που έστειλαν οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία στις 10 Οκτώβρη. Είναι ο επόμενος σταθμός στην κλιμάκωση της πάλης που απαιτούν από τα συνδικάτα τους οι εργαζόμενοι. Η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ εκφράζει τη συνέπεια λόγων και έργων και το σημαντικό ρόλο του στην οργάνωση της πάλης, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων. Η επιτυχία της απεργίας, το συλλαλητήριο, αλλά και οι κινητοποιήσεις που σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα, δείχνουν ότι η εργατική τάξη της χώρας μας, εκτός από τον ολισθηρό δρόμο της «συναίνεσης» και της «παραίτησης», στον οποίο τη σπρώχνουν οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, έχει και το δικό της δρόμο. Το δρόμο της σύγκρουσης με την αντεργατική επίθεση, στη βάση της συσπείρωσης της ενότητας και της συμπόρευσης με τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Τα μηνύματα που φτάνουν στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο από όλη τη χώρα συνηγορούν στην εκτίμηση ότι αύριο η Αθήνα θα ζήσει μια διαφορετική ημέρα. «Η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ - τονίζεται σε ανακοίνωσή του - θα πετύχει "βρέξει χιονίσει", αφού το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι κίνημα... παντός καιρού». Χιλιάδες εργαζόμενοι, αγρότες, βιοτέχνες και νεολαίοι θα φτάσουν στην πρωτεύουσα για να σμίξουν με τους εργαζόμενους της Αττικής. Θα διαδηλώσουν και θα πορευτούν, απαιτώντας την απόσυρση των μέτρων, τη διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων, την αντιμετώπιση των οξυμένων καθημερινών προβλημάτων, όπως είναι οι τιμές των καυσίμων, αλλά και για το ευρύτερο διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική καλεί τους εργαζόμενους η Κομμουνιστική Ανανέωση , σημειώνοντας ότι «το συνδικαλιστικό κίνημα έχει χρέος όχι μόνο να υπερασπίσει τα δικαιώματα, αλλά μέσα από τον ενωτικό αγώνα να διευρύνει τις κατακτήσεις. Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση δεν είναι απλά εννέα σημεία που μπορούν να "συζητηθούν", αλλά εννέα τρομακτικά χτυπήματα στην καρδιά των εργατικών κατακτήσεων του 20ού αιώνα. Δεν πρόκειται για εννέα σημεία που θα βελτιώσουν την ελληνική οικονομία, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά για εννέα ωρολογιακές βόμβες που η έκρηξή τους θα προκαλέσει βαριές απώλειες στη ζωή όλων μας».

Οι αντιστασιακοί

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ) προσκαλεί τις ΕΑΜογενείς Αντιστασιακές Ενώσεις, που την απαρτίζουν, να καλέσουν τα μέλη των ενώσεών τους, αλλά και κάθε αντιστασιακό, να πάρουν μέρος αύριο Σάββατο 21 του μήνα στη 1 το μεσημέρι, στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και στον «κοινωνικό διάλογο» της απάτης, να σταθούν δίπλα στους εργαζόμενους.

«Ο αγώνας - τονίζεται στην ανακοίνωση - των εργατών, υπαλλήλων, συνταξιούχων, ανέργων, είναι αγώνας επιβίωσης και αποτελεί την πεμπτουσία της ιστορικής διακήρυξης και των αγώνων μας, μέσα από το ΕΑΜ, την ΕΠΟΝ και τον ΕΛΑΣ. Βετεράνοι μαχητές του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ, του ΕΛΑΣ, σταθείτε πρωτοπόροι μαχητές στο Πεδίον του Αρεως, πλάι στους μοχθούντες εργαζόμενους και συνταξιούχους, ενάντια στις ψευδεπίγραφες "κοινωνικές" συναινέσεις των εργατοπατέρων».

Στο Πεδίον του Αρεως καλεί τους αγωνιστές της ειρήνης η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, σημειώνοντας ότι η καθημερινή πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση, την αδικία και την ανισότητα είναι και αυτό αγώνας για την ειρήνη.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΣΕΕ
Πρόταση από τη ΔΑΣ για νέα απεργία

Την πρότασή τους για νέα απεργιακή κινητοποίηση διατύπωσαν, στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, οι σύμβουλοι της ΔΑΣ, στην οποία συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της πανελλαδικής απεργίας στις 10 Οκτώβρη. Ομως, παρά την επιμονή των στελεχών του ΠΑΜΕ για κλιμάκωση του αγώνα, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επέλεξε για άλλη μια φορά την τακτική της αναβλητικότητας. Οι εκπρόσωποι των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και «Αυτόνομης Παρέμβασης», παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις τους, την ώρα που η κυβέρνηση απροκάλυπτα δηλώνει την απόφασή της να προχωρήσει στη νομοθέτηση των αντεργατικών μέτρων, κωλυσιεργούν και δεν ανταποκρίνονται στην καθολική απαίτηση για άμεση κινητοποίηση.

Σημειώνεται ότι, αμέσως μετά την απεργία, τα στελέχη του ΠΑΜΕ, με επιστολή τους στη ΓΣΕΕ, πρότειναν νέα 24ωρη απεργία στις 31 Οκτώβρη ή την πρώτη βδομάδα του Νοέμβρη, σε μια προσπάθεια τα συνδικάτα να δώσουν αποφασιστικά και με ταξικό περιεχόμενο συνέχεια και προοπτική στον αγώνα τους.

Ετσι χτες η πλειοψηφία αποφάσισε ένα νέο γύρο συναντήσεων με τα αρμόδια υπουργεία και τους εργοδότες, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στις προτάσεις της. Επιπλέον στις 9 Νοέμβρη θα συνέλθει η ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, όπου - σύμφωνα με το δελτίο Τύπου - «θα υπάρξει πρόταση της ΕΕ για απεργιακή κινητοποίηση, εφόσον η κυβέρνηση εμμείνει στις αποφάσεις της...». Κατά τ' άλλα, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ εξαντλεί την «αγωνιστικότητά της» σε εκκλήσεις προς την κυβέρνηση να εξετάσει τις προτάσεις της... και σε συσκέψεις ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων, για «ν' αξιολογηθεί η κατά κλάδο και περιφέρεια ετοιμότητα των εργαζομένων...». Επιβεβαιώνοντας, έτσι, και τη λαϊκή ρήση πως «όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει»!

«ELITE»
Οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν δυναμικά

Αγωνία για τις επικείμενες ανατροπές στο ασφαλιστικό εκφράστηκε από τους εργαζόμενους στα στελέχη του ΠΑΜΕ

Στο εργοστασίου υποδημάτων ELITE, στην περιοχή του Κηφισού, σε ένα χώρο που καθημερινά εργάζονται εκατοντάδες εργαζόμενοι κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, περιόδευσε χτες η Χριστίνα Τσεντούρου, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού -Δέρματος Αττικής, με αφορμή το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 21 Οκτώβρη.

Οι εργαζόμενοι στην ELITE, με το σταμάτημα των μηχανών για το διάλειμμα, υποδέχτηκαν φιλικά τη Χρ. Τσεντούρου, μιας και δεν ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόταν το χώρο και συνομίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αυτό που φάνηκε καθαρά από τις ερωτήσεις των εργαζομένων ήταν η αγωνία τους για τις αλλαγές που θα υπάρξουν στο ασφαλιστικό. «Θέλουν να μας αυξήσουν τα όρια ηλικίας. Εμάς μας ρωτήσανε αν θα μπορούμε να δουλεύουμε μέχρι τα 65 ή ποιος θα μας παίρνει για δουλιά τότε;», αναρωτήθηκε μια εργαζόμενη για να έρθει η απάντηση από κάποια άλλη: «Κανένας δε νοιάζεται για μας, το μόνο που τους νοιάζει είναι η Ολυμπιάδα και πώς θα φάνε...»

Από την πλευρά της η Χρ. Τσεντούρου μιλώντας στους εργαζόμενους τόνισε: «Το τελευταίο διάστημα εξαπολύεται από την κυβέρνηση μια πολύ άγρια επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, που σκοπό έχει να διαλύσει το ασφαλιστικό και να μετατρέψει σε ...«λάστιχο» τις εργασιακές σχέσεις. Εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει με τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο να δώσουμε τη δική μας δυναμική απάντηση σε όλα αυτά και να απαιτήσουμε σταθερή και πλήρη απασχόληση, 7ωρο - 5θήμερο - 35ωρο, καθώς και δημόσια καθολική αναβαθμισμένη κοινωνική ασφάλιση και υγεία δημόσια και για όλους».

«Το συλλαλητήριο αυτό έρχεται σαν συνέχεια της 24ωρης απεργίας που έγινε και είναι μια αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση και τα βαθιά αντεργατικά σχέδιά της. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε από τη ΓΣΕΕ κλιμάκωση του αγώνα τώρα», υπογράμμισε η Χρ. Τσεντούρου.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ELITE βιώνουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς είναι πολλοί αυτοί που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με αποτέλεσμα να ζουν σε κατάσταση ομηρίας, αφού οι περισσότεροι απολύονται και προσλαμβάνονται, σύμφωνα με τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Ωστόσο, γνώριζαν για το συλλαλητήριο και δήλωναν ότι θα το ενισχύσουν με την παρουσία τους στο Πεδίον του Αρεως.

«ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ»
Αυταρχική, αντιδημοκρατική απαγόρευση

Εμποδίστηκε η είσοδος σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που θέλησαν να μιλήσουν για το συλλαλητήριο στους εργαζόμενους στα Σεπόλια

Σε εργασιακό «γκέτο» επιδιώκεται να μετατραπεί το μετρό
Σε εργασιακό «γκέτο» επιδιώκεται να μετατραπεί το μετρό
Μια προκλητική, απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πρακτική επέλεξε χτες η διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, η οποία εμπόδισε κλιμάκιο συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ να μιλήσει με τους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο Σεπολίων, για το πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο στο Πεδίον του Αρεως!

Συγκεκριμένα, απαγορεύτηκε χτες η είσοδος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο αμαξοστάσιο Σεπολίων, την ώρα του διαλείμματος των εργαζομένων, ώστε να να τους ενημερώσουν για το συλλαλητήριο. Η απαίτηση των συνδικαλιστών, του Δ. Αγκαβανάκη, μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και του Κ. Γαλιγάλη, να μιλήσουν με κάποιον υπεύθυνο για να τους επιτραπεί η είσοδος, αντιμετωπίστηκε με την πρόφαση ότι δεν υπήρχε κανένας αρμόδιος εκείνη τη στιγμή στο χώρο!

Ακολούθησε μια χαρακτηριστική συνομιλία του συνδικαλιστή Κ. Γαλιγάλη μηχανοδηγού, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΗΣΑΠ Γερ. Δραγώνα, που -παρά τις κατά καιρούς διακηρύξεις του για επιδίωξη καλών σχέσεων με τους εργαζόμενους- ανέφερε ότι «αυτά τα πράγματα απαγορεύονται» (!) και χρειάζεται συγκεκριμένη διαδικασία, δηλαδή αποστολή αιτήματος για την περιοδεία, με φαξ, έγκριση του αιτήματος και στη συνέχεια, εφόσον εγκριθεί, να δοθεί άδεια για να μπορέσουν να μιλήσουν με τους εργαζόμενους οι συνδικαλιστές!!!

Σε δήλωσή του στο «Ρ», ο Δ. Αγκαβανάκης τόνισε: «Η συμπεριφορά της εργοδοσίας με την ενθάρρυνση της κυβέρνησης, έχει αποχαλινωθεί και προβαίνει σε ακραία αυταρχικά μέτρα απαγόρευσης στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Επιτίθεται στο βασικό δικαίωμα της ενημέρωσης που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Η εργοδοσία το τσαλαπατάει και εφαρμόζει εργασιακό καθεστώς μεσαίωνα. Ενα ακόμη στοιχείο που ενισχύει την ανάγκη οι εργαζόμενοι άμεσα να προχωρήσουν στο δικό τους μέτωπο για να αντισταθούν και να απαιτήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ισχυρό μήνυμα συμμετοχής

«Πυρετός»  προετοιμασίας για την κάθοδο στην Αθήνα και τη συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο

Με ενθουσιασμό και εντατικούς ρυθμούς ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες στη Θεσσαλονίκη από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για την κάθοδο στην Αθήνα και συμμετοχή στο συλλαλητήριο αύριο Σάββατο 21 Οκτώβρη, στο Πεδίον του Αρεως.

Το κέντρο της πόλης και οι συνοικίες κατακλύστηκαν χτες από τις αφίσες της μεγάλης εργατικής κινητοποίησης, από τα αεροπανό και άλλα μέσα οπτικής προπαγάνδας. Μοιράστηκαν ήδη πολλές χιλιάδες αντίτυπα από το έντυπο υλικό για την εργατική απάντηση στα αντιλαϊκά κυβερνητικά σχέδια.

Τις δύο τελευταίες μέρες πραγματοποιήθηκαν δεκάδες περιοδείες σε εργασιακούς χώρους από κλιμάκια στελεχών του ΠΑΜΕ που μοίρασαν υλικό για την κινητοποίηση, μίλησαν στους εργαζόμενους και τους κάλεσαν να κάνουν τη μεγάλη εργατική κινητοποίηση δική τους υπόθεση και να συμμετέχουν μαζικά στην οργανωμένη κάθοδο στην Αθήνα. Περιοδείες πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα μεγάλα εργοστάσια και σε δημόσιες επιχειρήσεις όπως ΟΤΕ κ.α καθώς και σε γιαπιά, εργοτάξια, ξενοδοχεία, καταστήματα. Στελέχη των συνταξιούχων περιόδευσαν επίσης στις αγορές και στα ΚΑΠΗ.

Τα μηνύματα από όλες αυτές τις περιοδείες και τις επαφές με τους εργαζόμενους είναι πολύ ενθαρρυντικά και δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν σε μεγάλο βαθμό συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα της συνέχισης του αγώνα ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - πλουτοκρατίας, αναγκαιότητα που προβάλλουν το ΠΑΜΕ και οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλισμού. Δείχνουν ακόμα ότι η εργατιά της Θεσσαλονίκης θα συμβάλλει μαζικά και μαχητικά στην επιτυχία του αυριανού συλλαλητηρίου δίνοντας αγωνιστική συνέχεια στη μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια απεργία και εργατική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτώβρη.

Τα πούλμαν που θα μεταφέρουν τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης στο Πεδίον του Αρεως, θα ξεκινήσουν στις 6 το πρωί του Σαββάτου από το Δημαρχείο, Εγνατία και Βενιζέλου.

ΣΕΒ
Απαιτεί «ευελιξία» και έλεγχο της... Παιδείας!

Ξεπέρασε κάθε όριο πρόκλησης ο ΣΕΒ, απαιτώντας πλήρη ασυδοσία στις εργασιακές σχέσεις, αλλά και ουσιαστικό έλεγχο του εκπαιδευτικού συστήματος

Ακραία προκαλούν οι βιομήχανοι, απαιτώντας ακόμη περισσότερα προνόμια με μεγαλύτερη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και το κυριότερο, με τη δυνατότητα να ελέγχουν και να καθορίζουν τη λειτουργία, ουσιαστικά όλου του εκπαιδευτικού συστήματος!!!

Με τις θέσεις τους, τις οποίες δημοσιοποίησαν αρκετές μέρες αφότου τις κατέθεσαν στο τραπέζι του «κοινωνικού διαλόγου» για τις εργασιακές σχέσεις, επιδιώκουν να πάνε «ένα βήμα» μπροστά από την κυβέρνηση, απαιτώντας μεγαλύτερη «ευελιξία», πλήρη ασυδοσία, πέρα και από αυτή που τους δίνουν τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Μέσα από αυτή την οπτική, ο ΣΕΒ κρίνει ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης αντιστρατεύονται την πολιτική ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης, επειδή τα μέτρα που προτείνει... περιορίζουν την ευελιξία στην οργάνωση εργασίας και στη λειτουργία των επιχειρήσεων, ενώ αυξάνουν το κόστος εργασίας με τον περιορισμό της υπερεργασίας και την αύξηση της αμοιβής των υπερωριών.

Οι βιομήχανοι ζητούν να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των «κοινωνικών εταίρων» για όλα αυτά τα ζητήματα και επιπλέον απαιτούν:

Ουσιαστικές και σε βάθος παρεμβάσεις στον ΟΑΕΔ για: διαχωρισμό της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης από την επιδοματική πολιτική. Επαναπροσδιορισμό της επιδοματικής πολιτικής. Νέα θεώρηση των προγραμμάτων απασχόλησης. Απαλλαγή του από τη διαχείριση του ΛΑΕΚ και τη νομιμοποίηση των αλλοδαπών, τις αναγκαστικές τοποθετήσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ενίσχυση του δικτύου Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης. Απλοποίηση των γραφειοκρατικών δομών.

Επίσπευση δημιουργίας του Εθνικού Φορέα Επαγγελματικής Κατάρτισης, ο οποίος δε θα εμπλέκεται στη διαχείριση.

Το σημείο, όμως, που ξεπερνούν κάθε όριο πρόκλησης, είναι η απαίτησή τους για έλεγχο του εκπαιδευτικού συστήματος, με παρέμβαση στα προγράμματα σπουδών και «δασκάλους» στελέχη επιχειρήσεων!!!

Ειδικότερα, οι βιομήχανοι αξιώνουν έλεγχο: του πεδίου και των περιεχομένων της κατάρτισης. Της ποιότητας της εκπαίδευσης και της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης. Της αναμόρφωσης των προγραμμάτων σπουδών. Της δημιουργίας νέων τμημάτων στην τριτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τεχνική εκπαίδευση. Επίσης, αξιώνουν εισαγωγή μαθημάτων «επιχειρηματικότητας» που θα διδάσκονται από στελέχη των επιχειρήσεων!

Οι βιομήχανοι δε σταματούν εκεί, καθώς απαιτούν λόγο στις προδιαγραφές ίδρυσης και λειτουργίας των φορέων κατάρτισης, ακόμη και στην πιστοποίηση των εκπαιδευτών, καθώς και στη σύνδεση της αρχικής εκπαίδευσης με τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση. Την πρόθεσή τους αυτή την κάνουν ακόμη πιο συγκεκριμένη, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει «εισαγωγή σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης μαθημάτων, τα οποία καλύπτουν επιχειρηματικές ανάγκες και εξοπλίζουν τους εκπαιδευόμενους με δεξιότητες που θα αποκρίνονται στην αγορά εργασίας».

Κλωστοϋφαντουργοί βιομήχανοι

Προκλητικές αξιώσεις προβάλλει με ανακοίνωσή του και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών, ο οποίος απαιτεί: διευθυντικό δικαίωμα για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Να μην περιοριστεί η υπερεργασία, να μην αυξηθεί η αμοιβή των υπερωριών. Να μην εφαρμοστεί το 35ωρο.

Οι προσυγκεντρώσεις

Ολες οι προσυγκεντρώσεις του συλλαλητηρίου θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι. Τα πούλμαν που θα έρθουν από την κατεύθυνση του Σχηματαρίου θα αποβιβάζουν στην πλατεία Αμερικής. Αυτά που θα έρθουν από την πλευρά της Κορίνθου, θα αποβιβάζουν στην πλατεία Καραϊσκάκη.

ΕΚΑ: Σωματεία του ιδιωτικού τομέα.

Πλατεία Βικτωρίας: Εργαζόμενοι των βορείων και βορειοδυτικών συνοικιών, του 5ου και 6ου Διαμερίσματος.

Πλατεία Καραϊσκάκη: Εργαζόμενοι των ΟΤΑ, των δυτικών συνοικιών, του 4ου Διαμερίσματος και της Δυτικής Αττικής.

Ομόνοια: Δημόσιοι υπάλληλοι, ΔΕΚΟ, τράπεζες, υγεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, νότιες συνοικίες, 3ο Διαμέρισμα, Πειραιάς.

Προπύλαια: Εμποροϋπάλληλοι, ανατολικές και νοτιανατολικές συνοικίες και το 2ο Διαμέρισμα.

Παναθήναια: Εργαζόμενοι των βορειοανατολικών συνοικιών, 7ο Διαμέρισμα και Ανατολική Αττική.

Πλατεία Κάνιγγος: Οικοδόμοι, επισιτισμός, συνταξιούχοι, ΕΒΕ, καλλιτέχνες, λογιστές, άτομα με ειδικές ανάγκες και οι οικογένειές τους.

Πεδίον Αρεως: Φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ και μαθητές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ